Coby Omvlee
Coby Omvlee

Spreke prikker i Finstuå

Kunstneren Coby Omvlee stiller ut i Finstå på Surnadal Kulturhus fra lørdag 21. 2. Det blir en frisk og fargerik utstilling, preget av prikker.

Publisert Sist oppdatert

Coby Omvlee er opprinnelig fra Nederland, men har bodd i Norge siden 1980. Hun er bosatt i Trondheim, men har feriehus i Stangvik. Coby og ektemannen hadde mange kjente i Stangvik, og valgte derfor å kjøpe hytte der.

Redesign

-Jeg får en ide, og så jobber jeg med denne en periode, sier kunstneren. Akkurat nå går det mye i prikker, men kunsten er ikke ensidig av den grunn. Materialvalget er nemlig svært variert.

-Jeg bruker opp igjen ting som andre har kassert, og gir dem et nytt liv, smiler Coby Omvlee. Hun finner stadig utganspunkt for nye arbeider i bruktbutikker. Det kan være gjenstander i metall og porselen Papp, tapet og tekstil er også materialer hun gjerne bruker i kunstverkene sine.

Coby har avtale med inetriørbutikker i Trondheim, og tar over tapetprøver som skal kastes. Med dette som utgangsspunkt, bruker hun klistermerker og maling til å lage mønstre. Den opprinnelige bakgrunnen trer fram gjennom de ytre lagene, og gir et spesielt uttrykk til bildet, eller en slags tredimensjonal effekt.

"Koronabilder"

Coby har bakgrunn fra teater, blant annet som kulissemaker. Interessen for teater ble vekket i studiedagene. Til tross for at hun alltid har tegnet, og jobbet med kulisser i mange år, begynte hun imidlertid ikke å male før i 2006.

Det har vært lite å gjøre på teatret under epidemien. Coby mener at det er både fordeler og ulemper med dette.

-Jeg får ikke utøvd hovedyrket mitt, men samtidig har jeg hatt god tid til å male. Bildene hun har laget i denne perioden, kaller hun spøkefullt koronabildene sine.

Utstillingen er arrangert av Surnadal Kunstforening, og er årets utgave av foreningens faste Vintersyn-utstilling.

Den åpner lørdag kl 13. På grunn av restriksjonene for tiden, vil åpningen foregå på en spesiell måte. Besøkende kommer inn inngangen ved resepsjonen, og går rett inn i kinosalen. Der vil det bli offisiell åpning. Deretter vil publikum bli sluset inn i galleriet i små grupper.

-Vi håper at ventetiden i kinosalen skal bli en hyggelig stund for publikum, sier Anne Marie Rognskog, styremedlem i Surnadal Kunstforening. Her blir det mulig å slå av en prat med kjente, samtidig som det er rom nok til å holde avstand.

Ellers er utstillingen åpen når det er kinoforestillinger. Da vil det være vakt til stede. Rognskog minner på at neste er det vinterfeire, og hyppige forestillinger på kinoen. Se ellers Kulturhusets kinoprogram for åpningstider. https://www.surnadal-kulturhus.no/program-og-billettar/ Utstillingen henger fram til 7. mars.