Wilhelm Rygh Wilhelmsen storkoser seg på familiebading

Nå kan du plaske i bassenget igjen - Dette har vi gledet oss til

Publisert Sist oppdatert

De to siste årene har det vært stille i bassenget i Surnadal svømmehall. Først og fremst på grunn av pandemien, men ombygging av Surnadal barne- og ungdomsskule og tekniske utfordringer har også satt kjepper i hjulene for driften. Mandag denne uken kunne endelig Rita Moe og Geir Borstad åpne dørene igjen - til stor glede for store og små.

- Vi skulle egentlig åpne 3. januar, men da oppdaget vi at sandfilteret som renser vannet ikke fungerte. Derfor ble det ytterligere to måneder med stengte dører. Gleden var stor når vi endelig kunne åpne for full drift igjen denne uken. Nå har vi et håp om at det blir slik i lang tid fremover, sier Moe.

Samtlige av skolene i kommunen benytter seg av svømmehallen i løpet av en uke. På kveldstid er bassenget åpent mandag til torsdag.

- På mandagskveldene er bassenget reservert for utleie. Tirsdager er det åpent for barn med følge, familiebading og voksne. På onsdager er det babysvømming i tillegg til at det er avsatt tid til Surnadal helsesportlag og Surnadal og Rindal revmatikerforening. På torsdager er bassenget åpent for familiebading og voksne, sier Moe.

Rita Moe er glad for at bassenget er i full drift igjen etter to ustabile år

Borstad og Moe er de to eneste ansatte i Surnadal svømmehall. Nå søker Surnadal kommune etter tilkallingsvikarer som badevakt.

Moe forteller at det stilles en del krav til badevakter.

- Søker må være fylt 18 år, og ha gyldig livredningskurs. Kommunen tilbyr kurs om du ikke har det fra før. I tillegg må du selvsagt ha gode svømmeferdigheter. Du må også kunne ta raske avgjørelser, og beholde roen om det oppstår en akutt situasjon. Dersom dette høres interessant ut, oppfordrer vi deg til å søke på jobben, sier Moe.

Mange benyttet torsdagskvelden til å ta seg en dukkert under familiebadingen. 8 år gamle Wilhelm Rygh Wilhelmsen hygget seg i bassenget sammen med pappa Vidar.

- Vi er kjempeglade for at bassenget har åpnet igjen. Familiebading etterfulgt av vafler er fast takst på torsdager, smiler Vidar Wilhelmsen Rygh.

12 år gamle Jørgen Rudolfsen var i bassenget sammen med en stor kompisgjeng.

- Mange av oss er her ofte, og vi stuper og tar salto. Det er artig at bassenget har åpnet igjen. Vi har ventet på det, sier han før han stuper i vannet.

Jørgen Rudolfsen liker seg i svømmehallen
Powered by Labrador CMS