Fire damer foran en åpen dør.
Ann-Kristin Bruset og Oddny Hoem som er frivillige og kursede instruktører for prosjektet Spreke Seniorer, ønsker velkommen til Frivilligsentralen. Her sammen med Trine Glåmen som er folkehelsekoordinator i Surnadal kommune og Maren Danielle Skuggevik som er fysioterapeut i Surnadal kommune.

Gratis lavterskeltilbud for seniorer som vil komme seg i form

Friskliv og Meistring i Surnadal kommune starter opp et nytt trimtilbud for seniorer på Frivilligsentralen.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunn

"Vi er siste året i et prosjekt som heter friskliv, læring og meistring, der vi har satt i gang en rekke tilbud som blant annet går på endring av levevaner med 12 ukers frisklivstrening, overfører digitale kurs fra sykehusene, samler informasjon på en nettside og starter opp med trimgrupper for seniorer rundt om i kommunen. Prosjektet får støtte fra fylkeskommunen og blir tilbud som skal fortsette som en egen helsetjeneste i årene framover. Vi samarbeider også med utviklingssentralen i Kristiansund som arrangerer kurs og opplæring", skriver folkehelsekoordinator i Surnadal kommune Trine Glåmen i en pressemelding og fortsetter:

"Nasjonale anbefalinger for voksne og eldre er moderat fysisk aktivitet 2,5-5 timer i løpet av en uke. Det vil si 20-40 minutter daglig (helsenorge.no).

Vi ønsker at voksne og seniorer i Surnadal i alle grender skal være regelmessig fysisk aktiv. Spreke Senior-tilbudet kan være med på å motivere deltakerne til økt mosjon ellers i hverdagen også. Det er en stor helsegevinst å være i aktivitet 20 minutter daglig. Øvelser som styrker benmusklene for å forebygge fall, balansetrening og utholdenhet står på programmet."

–Prosjektet Friskliv og Meistring har fått støtte fra fylkeskommunen. Vi har fått midler over tre år. Spreke seniorer et ett av tilbudene og flere tilbud vil komme, smiler Glåmen.

Spreke Seniorer

–Det er et gratis treningstilbud for eldre som bor hjemme og som har behov for mer styrke, balanse og kondisjon. Målgruppa er personer over 65 år som greier seg uten hjelpemidler og som kommer seg til og fra trimmen på egenhånd, forteller de fire engasjerte damene.

–Eldrebølgen går ikke ned, og vi ønsker at eldre skal gjøre noe selv for egen helse og for å holde seg spreke, smiler folkehelsekoordinatoren.

Dette er et samarbeid med frivillige.

-Vi har ventet på det, vi har gledet oss, sier Ann-Kristin Bruset som sammen med Oddny Hoem stiller som frivillig og kurset instruktør for prosjektet.

-Og det at vi har frivillige... Hipp hurra. Det er vi stolt over, smiler Glåmen som er veldig takknemlig for å ha Bruset og Hoem på laget. Det er også ei til som er på tur til å bli sertifisert instruktør.

–Friskliv og Meistring følger opp instruktørene med faglig påfyll, ordner med lokaler og organiserer påmeldinger og grupper, forklarer Glåmen.

Sosialt

Folkehelsekoordinatoren er veldig glad for samarbeidet med kulturenheten som gjør at de kan ha Spreke Seniorer i Frivilligsentralen. Der er det kjøkken hvor de kan koke kaffe, det er lyse, fine lokaler og godt og varmt. Og hun er glad for at de har en Frivilligsentral hvor det er mye som foregår.

På Spreke Seniorer vil det bli trening i kondisjon, styrke og balanse.

-Det er bra for helsa. Og så er det sosialt og forhindrer ensomhet, smiler de fire damene og roser bøfjordingene:

-Det er en gruppe på 22 stykker som trener i Bøfjorden allerede. De har holdt på siden mai. Målet er å få grupper i alle grender.

Annonse

Tirsdager kl 10.00-11.00 på Frivilligsentralen.

Ta med innesko, drikkeflaske og klær til å bevege seg i.

Påmelding til Spreke Seniorer via Surnadal Fysioterapi på tlf nr 71658221.

Tilbudet har oppstart 13. februar, men man kan melde seg på hele tiden. Så lenge det er plass, kan man bli med når man vil.

Powered by Labrador CMS