Pressemelding fra Statsforvalteren i Trøndelag:

Bekymringsfull smitteutvikling

Det er nå smitte i flere kommuner i Trøndelag. Smittesporingen i kommunene viser at trønderne reiser mer og har mange nærkontakter.

De siste dagene og ukene har smitten økt rundt om i Trøndelag, og mange kommuner har nå smitte. Statsforvalteren hadde i dag møte med kommunene Trondheim, Orkland, Heim og Rindal kommuner om de pågående smitteutbruddene. Det er også smittetilfeller i andre kommuner i fylket. Sist uke er det registrert smitte i 9 av 38 kommuner.

-Smitteoppsporingen i kommunene er nå svært krevende. Folk, både voksne, unge og barn, har mange nærkontakter. De reiser mellom kommuner og landsdeler, treffer venner og deltar i fritidsaktiviteter, forteller fagdirektør Marit Dypdal Kverkild hos statsforvalteren i Trøndelag.

Erfaringen til flere kommuner er at folk med symptomer venter flere dager før de tester seg, noe som er svært bekymringsfullt. Det er også personer som har lite symptomer, men tester positivt på test.

Statsforvalteren i Trøndelag med klar oppfordring

  • Tenk over hvor mange du har kontakt med – kan du begrense det?
  • Tenk godt smittevern ved reise
  • Hold deg hjemme om du er syk
  • Test deg

Pandemien er dessverre ikke over ennå. Trøndelag har nå stigende smittetrend. Smitten må ned, før vi kan senke skuldrene.