Trondhjems Turistforening

Jøldalshytta

Rekordtidlig sommer i fjellet i Trøndelag når hyttene åpner denne helga

Turisthyttene i Sylan og Trollheimen åpner denne helga. Med lite snø i vinter, og en svært varm mai måned i Trøndelag, er det nå rekordtidlig sommer i fjellet.

 - Det er grønt og frodig i alle fjelldalene der hyttene ligger. Noen snøfonner holder fortsatt stand når man kommer lengre opp i høyden, sier Frode Støre Bergrem daglig leder i TT, i en pressemelding fredag.

De fleste betjente hyttene i Trollheimen og Sylan åpner 21. juni, og resten åpner 28. juni 2024. De betjente anleggene er åpen fram til 15. september, før de igjen går over til selvbetjent og ubetjent. 

- Med hyttene som utgangspunkt kan du gå turer til fjelltopper eller andre spennende turmål. Du kan også drive med aktiviteter i området rundt hyttene: fisking, kanopadling, bading og mye annet, sier Bergrem.

De første hyttene som åpner er Gjevilvasshytta og Jøldalshytta i Trollheimen, og Nedalshytta og Storerikvollen i Sylan. Trollheimshytta og Schulzhytta åpner som betjent en uke senere, men er mulig å benytte som selvbetjent fram til åpning.

Nedalshytta

28. juni åpner resten av de betjente hyttene

- En uke senere åpner også Schulzhytta og Trollheimshytta med betjening, og da er alle TTs betjente anlegg i gang med sommersesongen, sier lederen i TT. 

Sjarmerende og enkel luksus i fjellet

- Trondhjems Turistforening betjente hytter i Sylan og Trollheimen er viden kjent for sin unike arkitektur og en helt spesiell atmosfære. For mange er et opphold på ei slik turisthytte i fjellet selve definisjonen på det gode liv. Du kommer fram til ei oppvarma og trivelig hytte der våte sko og turklær kan henges opp til tørk og du kan ta deg en varm dusj etter endt tur. Da smaker middagen som du får servert i spisesalen ekstra godt. Etterpå kan du nyte en kopp kaffe eller et glass vin i peisestua. Neste morgen er det frokostservering med mulighet for å lage en nistepakke og få fylt termosen med varm drikke, avslutter Bergrem.

Powered by Labrador CMS