Pan Promchart sammen med medhjelper Tanakorn Winchachai foran vogna på Skei
Pan Promchart sammen med medhjelper Tanakorn Winchachai foran vogna på Skei

Trives med mat og folk

Det rullende matboden er et kjent og kjært syn både i Surnadal og Rindal. Damen bak foretaket Thai Food, Pan Promchart, har hatt et allsidig arbeidsliv. Etter 23 år i Norge, har hun, som kokk i egen bedrift, funnet sin nisje. Her får hun både holde på med mat, og treffe folk.

Publisert

Vi møter Pan en sur og kald lørdag i juli på plassen ved Småtteriet på Skei. Der har Thai Food nå fast plass, etter å ha holdt til ved Kiwi i mange år. Men med et kjøkken på hjul, er hun ikke stedbunden, og på fredager er hun å finne «frammi gara» i Rindal. Når det er sol og varmt vær tar hun med vogna til Kalkstranda på Glærum. I tillegg driver hun med catering, og har sørget for mat til både sultne bryllups- og konfirmasjonsgjester. Folk kan bestille mat og ta med hjem, eller hun kobler vogna på bilen, og kommer dit selskapet holder til.

Det er ikke kø framfor vogna i regnværet, men flere kommer innom for å sørge for lørdagsmiddagen i løpet av den stunden vi er der.

-Det er litt væravhengig, og så er det roligst her på lørdager, sier Pan. Om søndagene er det mer trafikk.

Allsidig yrkeserfaring

I ti år har hun tilbudt thaimat på Skei. Hun har imidlertid hatt flere jobber før hun havnet i matbransjen.

Da Pan kom til Norge i 1999, var det på Averøya hun bosatte seg. Etter hvert tok hun norsk grunnskole, og fortsatte deretter på videregående skole på helse- og sosialfag. Tanken var å utdanne seg til helsefagarbeider. Hun begynte imidlertid i renholdsbransjen i stedet, og drev et vaskeri. Da var hun kommet til Steinkjer, der jobbet hun også på thairestaurant i to år.

Senere ble det utdanning som fotterapeut, med jobb både på sjukeheimen og daværende Velværesenteret. I tillegg drev hun Thai Food.

-Da hadde jeg plutselig to yrker, ler hun

I løpet av de ti årene hun har holdt på, har firmaet vært i utvikling.

-Først hadde vi et telt, som vi satte opp. Da måtte vi pakke ut og inn utstyr i privatbilen hver gang, minnes Pan. Etter hvert ble varebilen kjøp inn. Da var vi på ulike steder også, som både Aure og Kristiansund.

I år ble kjøkkenet imidlertid oppgradert nok en gang. 1. mai tok Pan over vogna hun bruker i dag. Den er produsert på Letthus i Rindal.

-Da vogna var ny det mye folk til å begynne med, det var nesten som en festival her, langer køer, smiler hun.

På laksedagene leide Pan inn folk fra Kristiansund og solgte fisk og chips. Hun fikk skryt av den hjemmelagede remuladen. Det var litt stas. Men egentlig liker hun å styre skuta sjøl.

-Jeg liker best å passe på egne kunder, sier hun smilende.

På baksiden av Møbel-Fiske står vogna alle dager, unntatt fredag. Da tar Pan Promchart turen til Rindal for å by trønderne på thailandske fristelser
På baksiden av Møbel-Fiske står vogna alle dager, unntatt fredag. Da tar Pan Promchart turen til Rindal for å by trønderne på thailandske fristelser

Godt rykte

Ellers har hun utvidet menyen litt etter hvert, og har nå ganske mange rette å by på. Her er det våruller, grillspyd, kyllinggryte og fisk og chips, for å neven noe.

-Du har godt ry og er kjent for å ha god mat, slår vi fast.

-Ja, jeg tror det. Mange skryter av maten. Men folk må gjerne si fra om de ikke er fornøyd også. Noen liker for eksempel grillspydene mye stekt andre ikke. Det er ikke noe problem, når sier fra, får de ny mat, smiler Pan.

Gründeren legger ikke skjul på at hun trives i jobben, og sultne surndalinger og rindalinger kan glede seg over tilgang på hjemmelaget thaimat i overskuelig framtid. Pan har nemlig tenkt å fortsette.

-Jeg trives veldig godt. Jeg liker både å jobbe med mat og folk, så dette er midt i blinken for meg, smiler hun.

Powered by Labrador CMS