Rindal Pensjonistlag:

Tur til Bud

Publisert

Tirsdag 16. august ble det gjennomført en særdeles vellykket reise til Bud. Turen var tidligere annonsert på Trollheimsporten.

I god tid før klokken 08.00 var bussen, med sjåfør Kjell Bråten, på plass foran Mørelinjebygget. 29 personer hadde bestilt reisen til Bud.

Kvelden i forveien var det meldt regnvær og torden på YR, men på morgenen, lenge før avreise, var det nydelig vær med sol fra skyfri himmel og temperatur på 15 plussgrader.

Bud er et tettsted og fiskevær I Hustadvika kommune i Møre og Romsdal og ligger ytterst ute på Romsdalskysten, med det kjente havstykket Hustadvika som nærmeste nabo.

Et manntall fra 1523 viser at det da var registrert 25 skatteytere i Bud. I 1533 ble det holdt riksmøte der. Erkebiskop Olav Engebregtsson ledet møtet som fant sted der Ergan kystfort ligger i dag. På 1500-tallet bodde det i overkant av 400 personer i Bud, som da var det største handelsstedet mellom Trondheim og Bergen.

Ergan Kystfort er et forsvarsverk som ble bygd av tyskerne under annen verdenskrig, og var en del av den såkalte Atlanterhetsvollen som var et ledd i tyskernes forsvar av Norge under krigen. I dag er Ergan Kystfort blitt gjort om til et museum der man kan se hvordan det var på fortet under årene med tysk okkupasjon.

Turen fra Rindal til Bud gikk via Kristiansund-Averøya-Atlanterhavsveien og med kaffepause, videre omvisning på Ergan Kystfort, middagsbuffet på Bryggja i Bud.

Meget interessant omvisning på Kystfortet og en særdeles velsmakende middagsbuffet på Bryggja.

Retur til Rindal via Eide.

Hjemme igjen kl. 19.30.

En fantastisk tur detaljert planlagt av Else Nyheim som ble applaudert av deltagerne ved hjemkomsten!

Sjåfør Kjell Bråten fikk også applaus for behagelig og sikker busstur til Bud og tilbake til Rindal.

I dag tidlig ,onsdag 17.08 kom, et innlegg om Atlandererhavsveien, om smale veier og fare for ulykker. Det merket vi ingen ting av, tvert imot!

Vi hadde fantastisk vær på hele turen. I tillegg til god planlegging, sikker busstur , hadde vi også værgudene på vår side!

Tusen takk på vegne av Rindal pensjonistlag!

Powered by Labrador CMS