Fra Idrettens hederskveld i Trondheim

Ordfører Vibeke Langli og Inge Hermann Foss under prisutdelingen.
Ordfører Vibeke Langli og Inge Hermann Foss under prisutdelingen.

– Det er godt å være engasjert

På Idrettens hederskveld i Trondheim fredag kveld fikk ildsjeler fra alle kommunene i Trøndelag sine utmerkelser tildelt. Årets ildsjel fra Rindal er Inge Hermann Foss, som har drevet med frivillig arbeid for idretten i hjembygda i over 40 år.

Publisert Sist oppdatert

Det er Trøndelag idrettskrets som arrangerer den årlige hederskvelden for hele fylket. I fjor ble prisutdelingene gjennomført digitalt på grunn av korona-pandemien, derfor var det ekstra stas at hederskvelden kunne arrangeres på tradisjonelt vis igjen i år.

– God mat og fantastisk underholdning

Inge Hermann Foss er årets ildsjel i Rindal, og han forteller at hederskvelden var en overveldende positiv opplevelse, med god mat og storartet underholdning. På scenen sto to blant annet rustne herrer, Ole Paus og Jonas Fjeld, Are Hembre og Frode Alnes. Håndballspilleren Sander Sagosen var også blant dem som deltok.

– Det er godt å føle at man blir verdsatt, sier Foss, som har vært aktiv i frivillig arbeid både innen idrett og kultur helt siden han kom til Rindal for over 40 år siden.

På idrettens hederskveld deltok ildsjelen fra Rindal sammen med ordfører Vibeke Langli og leder i Rindal idrettsråd Lars Olav Lund, så det var stødig og trivelig reisefølge, forteller han.

Lars Olav Lund, Inge Hermann Foss og Vibeke Langli blant publikum til høyre i bildet.
Lars Olav Lund, Inge Hermann Foss og Vibeke Langli blant publikum til høyre i bildet.
Alle ordførerene.
Alle ordførerene.

Helt overveldende

Inge Hermann Foss forteller at han virkelig ble tatt på senga den dagen har fikk vite at han skulle motta utmerkelsen. Han var med på en hjemmekamp med Rindals damelag, der han er med i trener-teamet. Foran den fulle tribunen ble han ropt opp som årets ildsjel i Rindal, noe han overhodet ikke var forberedt på.

– Jeg ante fred og ingen fare, så jeg fikk nesten sjokk. Det var helt overveldende, sier han.

Det er artig å føle seg verdsatt og at den innsatsen man gjør bli lagt merke til, synes han. Han forteller at han har fått utrolig mange positive meldinger og gratulasjoner etter prisutdelingen. Det aller beste er likevel å få tilbakemeldinger fra dem som er med på treningene, understreker han.

Godt å være engasjert

Foss har vært aktiv innen idretten i Rindal siden 1980, da han kom til bygda. Han har vært med innen friidrett, og aller mest har han jobba med håndball.

Det er godt å være engasjert, synes han, og de siste åra har han følt på at det også har vært bra for hans egen helse å holde på med noe som engasjerer.

Inge Hermann Foss er utdannet ergoterapeut, og har i tillegg håndballutdanning på trener- og instruktørnivå. Han har alltid vært opptatt av skadeforebygging, og har derfor holdt på med ressurstrening for barn og ungdom i mange år. Mange unge trener for mye på flatt gulv, slik at treningen blir for ensidig og de blir mer utsatt for slitasjeskader. Derfor er det viktig å forebygge med allsidig trening, lek og moro. Om sommeren har treningene ofte foregått ute i naturen.

Foss forteller at han har hovedfokus på at det skal moro å komme på trening. Alle skal få være med og delta på sitt nivå, alle skal bli sett, og alle skal ha en mulighet. Det er viktig å føle seg trygg på trening, sier han.

Han har bare godt å si om de aktive innenfor idretten i Rindal, og han har vært trener for veldig mange av dem.

– De er helt enestående, og veldig dyktige, sier han.

Powered by Labrador CMS