Litj-lina: Stor deltakelse og to løyperekorder

Dette var første gangen det var både fellesstart og «aleneløp». Rekorden har vært 49 deltakere, derfor var det gledelig at hele 41 løpere stilte i fellesstarten nå.

Publisert

Det var bl a flere fotballag som hadde lagt treningsøkta si til Litj-Lina (2,9km). Med de som har deltatt i aleneløpet så langt, har vi allerede passert 49 deltakere.

Like før start gikk det snøbyger og løperne ville ha hatt motvind de siste 1.150m fra Evjen. Men det ble opphold og vindstille, så sjøl om det var bare 4 grader var det fine løpsforhold. Og det har aldri vært større bredde i toppen, noe som gjorde at løperne presset seg til løyperekorder og sterke perser.

Steinar Bøe kom inn på 8,44, sekundet foran Erik Kårvatn som vanlig kom med en sterk spurt. Erik Løfald, som ble tredjemann, kom inn på 8,51, tangering av hans gamle løyperekord, men den tiden ble oppnådd en mnd seinere enn i dag.

Dagnes bombe var Magnus Øyen på fjerde plass. Magnus, som fylte 14 år på mandag, kom inn på 9,11, ei persforbedring på 1,10. Det var ekstra gledelig at Steinar er tilbake. Han måtte etter første dag av St Olavsloppet i 2019(!), kaste inn håndkleet pga skade. Det er først i vinter at han har fått trent noenlunde sammenhengende en lengre periode.

Mali Eidnes Bakken løp godt, ble 9. beste totalt på 9,55 og løp derved 9 sek bedre enn Berit Mogstad sin gamle rekord løyperekord. I dag løp 10 løpere under 10,00. Om vi tar med aleneløpene i fjor, så er det bare 12 totalt som har løpt under 10 min tidligere. Dette ble mye om de beste, vi kommer tilbake med bilder, kanskje i løpet av kvelden.

Minner om at man fortsatt kan delta i «aleneløpet» (se artikkelen nedenfor) tom mandag kveld, både for spasertrimmere og for de som vil løpe på tid. Da vil det også bli trekning av 2 gavekort à kr 500,-. Deltakerliste med tider, ser man som bilde nedenfor. Her ser man tider fra tidligere år: http://www.rindalil.no/historikk.351145.no.

Se flere bilder på Rindal IL Friidretts Facebookside ved å trykke her:

Rindal IL Friidrett | Facebook

Powered by Labrador CMS