Orkla Industrimuseum melder:

Mennesker i gruvegang med hjelm og lykt
Lyktesafari i Gammelgruva

Sommeråpning ved Orkla Industrimuseum og Rindal skimuseum

Til helga er det sesongstart ved Orkla Industrimuseum og Rindal skimuseum. Lørdag åpner alle tilbudene på Løkken Verk med tog på Thamshavnbanen, omvisninger i Gammelgruva, utstillinger og museumsbutikk på museet. Rindal skimuseum åpner sesongen søndag 23. juni og her markeres det i år at det er 50 år siden Magne Myrmo ble den siste verdensmester på treski. Dette melder Orkla Industrimuseum i en pressemelding onsdag.

Endelig tog igjen

Med årets sesongstart blir det endelig tog igjen på Thamshavnbanen. Det vil gå rutetog og chartertog mellom Løkken Verk og Svorkmo i sommer. Hver torsdag, lørdag og søndag er det rutetog og kombinert med omvisninger i Gammelgruva og utstillinger på museet er det mulighet å tilbringe en heldag på Løkken med kulturelle opplevelser.

Rutetog på Thamshavnbanen

Mangfoldig program for små og store

I Rindal er det nok en gang jubileumsår. Ikke bare er skimuseet selv 10 år, men tema i år er Magne Myrmo, som for 50 år siden ble den siste verdensmester på treski. Både i utstillinger og arrangement blir dette markert gjennom sommeren.

Barnas museum, med forskjellige aktiviteter for barn er hver torsdag, men det er også laget et eget museumshus for barna som kan besøkes i hele sommer, samt aktiviteter på tunet i museets åpningstid.

Bli med å lafte hus på tunet på Rindal skimuseum i sommer

Lyktesafari i Gammelgruva er spennende for barna. Vi går inn i ei mørklagt gruve med lykter og møter bergmenn inne i gruva som forteller om arbeidshverdagen sin. Også for voksne er dette en ny måte å se gruva på, hvor andre sanser er med å forsterke opplevelsen inne i berget.

Årets utstillinger på Orkla Industrimuseum er den faste utstillinga «Inn i berget» og sommerutstillinga «Før og nå». «Før og nå» er et samarbeidsprosjekt med Montessoriskolen på Løkken Verk hvor elever har funnet gamle bilder i Orkla Industrimuseums arkiver og vært ute i felt og tatt nye bilder av samme motiv. I tillegg til å fotografere har de også lært mye om lokalsamfunnet gjennom samtaler med medlemmer i Bergmannsforum, om hva de stedene som bildene viser ble brukt til i den tida det var drift ved gruvene. Ved museet er det også museumsbutikk.

På museet er det både utstillinger og museumsbutikk

På Meldal bygdemuseum åpner vi 29. juni med museumsdag hver lørdag. Det blir omvisninger rundt om på tunet og i de gamle husa. Etter omvisning er det åpen kafe i Sølbergslåna.

Nærmere informasjon om åpningstider og arrangementer på de forskjellige anleggene finnes på nettsidene til museet.

ANNONSE:

Powered by Labrador CMS