God stemning på leir

Nina Torvik i Opp og ut arrangerer Vinterferieleir i Oppistua Torvik. Ti femteklassinger skal tilbringe tre dager på gården. Det var god stemning da Trollheimsporten stakk innom.

-Det e` gøytt, sier Victoria Bjerkmann Øye. Det er lunsjpause første dagen på Opp og ut sin vinterferieleir. Ved bålpanna sitter 10 leirdeltakere fra 5. klasse og spiser fiskeburger. På bordet står håndspriten klar, og Nina Torvik forteller at alle deltakerne er 5. klassinger, og dermed i samme kohort.

-Fiskeburger er godt, betror Victoria oss. Det smaker nesten som pølse med brød på en måte. Espen Strand er ferdig med burgeren og gleder seg til middag, for da blir det sodd.

-Du må ta bilde av meg, jeg er den eneste gutten her, sier Espen. Nina Torvik forteller smilende at noen synes han er heldig, mens andre synes han er uheldig som skal være den enste hanen i kurven. Selv synes Espen at det går godt. Og så er han spent på hvordan det blir å sove i sovepose. Storstua på gården blir nemlig omgjort til sovesal der deltakerne skal bo i to netter.

Den flotte storstua fungerer som sovesal
Espen Strand og Anna Lila Mauset koser seg med å malie ved kjøkkenbordet
Ida Zwick og Sunniva Haltlid viser fram det de holder på å male

Aktiv uke

Før lunsj har leirdeltakerne rukket å få en hel del allerede. De har rent på akebrett, lekt “dryga”, tatt en tur med 4-hjuling, og lekt med hundene. Hundene Billie og Lie er villig med på leken.

Lia og Billie har mange leekekamerater denne uka

Nina har også med seg tre unge assistenter. Kaja Sofie Torvik Kvande, Ingrid Gabrielle Grimsmo og Enya Torvik Kvande passer fiskeburgerne på bålpanna og hjelper til med de ulike aktivitetene. I tillegg skal Pernille Torvik Kvande være med utover uka. Nevøen Hogne Frøyen Torvik på vinterferie i Torvika, og fungerer som vaktmester. I dag har han tent bålpanna og ilden i smia.

Etter lunsj deler de 10 deltakerne seg i to grupper, og er klare for kulturverksted. Den ene gruppa lager et skuespill på scena i kafeen, mens den andre (som vi hørte rykte om skulle hete Supergruppa), samlet seg på kjøkkenet i hovedhuset for å male.

Assistentene Kaja Sofie Torvik Kvande, Ingrid Gabriella Grimsmo og Enya Torvik Kvande passer bålpanna
Kreativt samarbeid på scena
Kaja Sofie Torvik Kvande har oppsyn med skuespillgruppa, og noterer ideene etter hvert som de dukker opp.

Utover uka blir det mange forskjellige aktiviteter å bryne seg på. De skal få prøve seg på fjøsstell, spørrelek, film og ridning. Det siste gleder Eline Sande Fellås seg til.

-Hest er best, sier hun bestemt.

Nina Torvik har drevet Opp og ut siden 2014. I tillegg jobber hun i barnehage og har sauser i fjøset. Målet er å kunne leve av firmaet og gården etter hvert.

Til våren har Torvik planer om leir igjen. Da vil hun arrangere i to omganger, slik at hun kan gi tilbud til flere aldersgrupper.

Powered by Labrador CMS