Olav Thon Gruppen skal forvalte City Syd og fem andre kjøpesentre for Storebrand:

Arkivfoto: Olav Thon (t.v.) og Ove Skrøvseth.
Arkivfoto: Olav Thon (t.v.) og Ove Skrøvseth.

– En stor fjær i hatten for oss

Har inngått avtale om seks sentre med en samlet butikkomsetning på 7,2 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Fra januar 2021 vil Olav Thon Gruppen ta over forvaltningen av flere av Storebrands kjøpesentre. Det melder Olav Thon Gruppen selv i en pressemelding.

For surnadalinger er nok City Syd og Tiller Torget de mest kjente av de seks sentrene forvaltningsavtalen gjelder. Totalt er det snakk om seks sentre med en samlet butikkomsetning på 7,2 milliarder kroner.

Disse sentrene inngår i avtalen:

  • Holmen Senter
  • City Syd
  • Tiller Torget
  • Ivar Lykkesvei
  • Kvadrat
  • Østfoldhallene

Det sier Ove Skrøvseth i Olav Thon Gruppen. Han forteller videre at arealet på de seks sentrene tilsvarer hele 32 fotballbaner.

Skrøvseth slår fast at dette er en stor tillitserklæring for surnadalskontoret i Olav Thon Gruppen.

Roser de ansatte

– Det at vi fortsatt får ha denne forvaltningsfunksjonen her i Surnadal, er en tillitserklæring overfor oss, både fra Olav Thon Gruppen sentralt og fra kunden Storebrand.

– Olav Thon Gruppen kunne jo valgt å si at de ønsker å gjøre dette fra Oslo.

Skrøvseth peker på den høye kompetansen hos de ansatte i Surnadal og et allerede godt samarbeid med Storebrand som viktige faktorer for den nye avtalen.

Olav Thon Gruppen har nemlig også tidligere hatt forvaltning av Kvadrat og Østfoldhallene, og kunden, Storebrand, har vært svært fornøyd med jobben som har blitt gjort.

– Det er en fantastisk gjeng ansatte som jobber i Olav Thon Gruppen her i Surnadal. De har høy kompetanse og grad av service, og leverer god kvalitet til rett tid, sier Skrøvseth, og fortsetter:

– Dette har vært avgjørende for at Storebrand nå har valgt oss til å forvalte de seks sentrene det her er snakk om.

Satser på forvaltningsmarkedet

Han er klar på at avtalen er av stor betydning, både for Olav Thon Gruppen og lokalmiljøet i Surnadal.

– Det er helt klart av stor betydning. Inkludert Amfi Kreativ har vi 60 ansatte, så vi er en betydelig aktør i lokalsamfunnet, og når det gjelder lokale arbeidsplasser.

Ved utgangen av første halvår 2020 eide Olav Thon Gruppen 72 kjøpesentre i Norge og Sverige, og forvaltet 18 for eksterne eiere.

– Er det en bevisst strategi å øke antallet sentre man forvalter for eksterne eiere?

– Tidligere har Olav Thon Gruppen vært litt usikre på det å forvalte, i stedet for å eie sentrene selv, men nå er det en viktig del av arbeidet vårt. Med denne avtalen signaliserer vi at vi vil satse på forvaltningsmarkedet, og være en stor aktør innenfor det, sier Skrøvseth, og legger til:

– Dette er en stor fjær i hatten for oss.

Hele pressemeldingen fra Olav Thon Gruppen:

"– Vi har i dag signert avtale om å overta forvaltningen av seks norske kjøpesentre som eies av Storebrand. Storebrand er en profesjonell eiendomsaktør som har store forventninger til både drift og videreutvikling av kjøpesentrene. Dette opplever vi som en flott tillitserklæring.

– Vi er stolte av å få disse kjøpesentrene inn i vår portefølje. Olav Thon Gruppen er spesielt glad for å overta driften av City Syd som er et av Trondheims største kjøpesenter. Vi ser frem til å bidra med å utvikle Tiller og City Syd-området som byens ledende handelsområde, sier Ole-Christian Hallerud som er visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen.

Leder i Storebrand Eiendom, Truls Nergaard, sier:

– Vi har samarbeidet med Olav Thon Gruppen i flere år og er glade for å ha signert ny og utvidet forvaltningsavtale. Olav Thon Gruppen har lang erfaring med drift og utvikling av kjøpesenter og har vist stor omstillingsevne i en uforutsigbar tid for norsk varehandel. Vi ser frem til at våre kjøpesentre blir fremtidsrettet forvaltet som en del av Olav Thon Gruppens kjøpesenterportefølje.

Storebrand Eiendom er blant Norges største eiendomsforvaltere med et samlet areal på ca. 1 000 000 m², til en markedsverdi på NOK 33 mrd.Les mer om Storebrand her

Ved utgangen av første halvår 2020 eide Olav Thon Gruppen 72 kjøpesentre i Norge og Sverige, og forvaltet 18 kjøpesentre for eksterne eiere. Les mer om Olav Thon Gruppens kjøpesentre her"