Norsk Vandrefestival

Vikingemarked: Hilde Ødegård og Birgit Fagerli selger smykker med motiv fra vikingetida
Vikingemarked: Hilde Ødegård og Birgit Fagerli selger smykker med motiv fra vikingetida

Stemningsrapport fra Vandrefestivalen

Utstillere og aktiviteter preget området ved Igltjønna lørdag. Vikingemarked, salg av lokalmat, kunst og skinnprodukter, var noe av det Vandrefestivalen hadde å by på. I år har Vandrefestivalen samarbeid med Trøndersk Matfestival. Vi tok en tur innom Tjønna for en prat med noen av de involverte. Her kommer en liten stemningsrapport med billedserie fra lørdag.

Publisert Sist oppdatert

M-Jeg er så stolt over småprodusentene våre! Det sier Brit Melting fra Trøndersk Matfestival, som i år samarbeider med Norsk Vandrefestival.

-Norsk lokalmat gjør seg bemerket også internasjonalt, og fra 2020 har vi fått rett til å kalle oss Europeisk Matregion.

Trøndersk Matfestival jobber for å synliggjøre små aktører som produserer, foredler eller servere lokal mat og drikke. Festivalen har vært arrangert i Trondheim siden 2005, men mindre utgaver rundt i distriktene, var nytt i fjor.

-Jeg er så stolt av produsentene, sier Brit Melting i Trøndersk Matfestival, her med Martin Trønsdal frå Hæmstelt
-Jeg er så stolt av produsentene, sier Brit Melting i Trøndersk Matfestival, her med Martin Trønsdal frå Hæmstelt

-Vi kunne ikke arrangere den tradisjonelle festivalen i fjor. Dermed kom vi opp med ideen om å lage små festivaler i distrikta. De fleste kommuner i Trøndelag er nå med. I tillegg har vi sponsorer og samarbeidspartnere i næringslivet. Tallene for omsetning viste seg å bli gode, og alle var fornøyd med opplegget. Ved evalueringen kom det fram at det var ønske om å fortsette med de små festivalene i tillegg til festivalen i Trondheim. Konklusjonen var: Vi må ha begge deler!

Å kunne arrangere markedet i samarbeid med Vandrefestivalen er vinn-vinn for begge parter, mener Melting.

Rindalsordfører Vibeke Langli sier seg enig.

-Jeg er glad for at vi kunne få matfestivalen hit til bygda under Vandrefestivalen. Jeg synes det er et bra program festivalen har fått til i år.

Britt Grete Moen kokkelerer på grillen
Britt Grete Moen kokkelerer på grillen

Sjøllaga turmat

En annen som driver med mat, er Britt Grete Moen. Det er en dame med mange jern i ilden. Hun har gitt ut to Furkunnjmat-bøker, holder kurs med sunn mat, er forhandler av Herba Life og brenner for hjemmelaget og sunn turmat og gode råvarer.

-Jeg vil vise folk at det finnes alternativer til pølse og brød, sier hun. Mat som er like lettvint, bare en planlegger litt hjemme først. Sunn mat både hjemme og på tur er ikke noe problem om en har gode råvarer. I dag blir det blant annet grønnsaker fra Solveig Haglund ved Oppistua Øye på grillen.

Se billedserie under:

Powered by Labrador CMS