Her har alle fått sin rosa lue og is

Årets rosaruss er døpt

Det ble en fuktig opplevelse for ivrige og spente førskolebarn som endelig skulle motta den rosa lua.

Publisert Sist oppdatert

Målrettet gikk de på rekke fra barnehagen til ballbingen, der seremonien skulle holdes.

Førskolebarn og foreldre samlet seg i ballbingen ved Midtigrenda barnehage. Det har i flere år vært en tradisjon ved Midtigrenda barnehage at førskolebarna blir rosaruss. En liten markering på snart endt barnehage-gang. Det er FAU som står i bresjen for arrangementet. De står for å handle inn is og luer til barna, samt kontakter russen. Resten er det barnehagen som ordner, forteller Lena Sande Andorsen (FAU-representant). I år er de 12 førskolebarn spredt på to avdelinger, Tyttebær og Blåbær.

Stor stas å få rosa russelue
Det var populært med is selv om det regnet litt

Tradisjonen tro var det også i år «stor»-russen som fikk det ærefulle oppdraget å døpe barna. Russen fikk utdelt en flaske med rosa vann av enhetsleder ved Midtigrenda barnehage, Signe Lill Aasland. Det var russepresident Scott Skjølsvold Aasen som ropte opp navnene etter tur og delte ut rosa russeluer til førskolebarna. Deretter ble de spurt av visepresident Marianne Alise Svinvik om de ønsket en sprut med rosa-vann, her var det noen som takket ja, men de fleste takket nei. Is derimot, var det alle som sa ja til.

Noen takket også ja til en sprut med rosa vann

Litt regn til tross, barna smilte fra øre til øre med rosa lue på hodet og is i hånden. Det ble også storfangst på de som samlet på russekort.

To barnehender med russekort
Det ble også storfangst på de som samlet på russekort.

Flere bilder av Rosaruss:

Små og store russ
Powered by Labrador CMS