En mann foran et skilt på en vegg. Det står 'Leikarvollen scene'.
Edvin Nyland Nessæther

To konserter igjen

Edvin Nyland Nessæther elsker norsk musikk. I 2014 arrangerte han sin første konsert på Leikarvollen Scene i Bøfjorden. Nå har han holdt på i ti år, og ryktet om fine konsertopplevelser både fra artister og publikum har spredd seg. Konserten med Kari Bremnes som går av stabelen 4. mai ble utsolgt fem måneder før konsertstart. Neste vår arrangerer Nessæther sin tiende og siste konsert på Leikarvollen Scene.

Publisert

Store artister

Edvin tok kontakt med Steffen Jakobsen som kom på tredjeplass i Idol i 2013, og spurte om han ville stille på konsert i Bøfjorden. Jakobsen takket ja til invitasjonen, og dermed var det gjort. Nessæther arrangerte sin første konsert på Leikarvollen scene i 2014.

–Siden har det bare ballet på seg, smiler han.

I 2015 ble det konsert med Vidar Johnsen som er vokalist i Vamp, og året etter med Frode Alnæs som tok med seg The Frogs.

–Egentlig skulle det være bare han, men han tok med seg hele bandet sitt som han kaller The Frogs, så det ble Frode and the Frogs. Det ble på en måte en reunionskonsert, smiler Nessæther.

I 2017 holdt Odd Nordstoga konsert på Leikarvollen scene, i 2018 Halvdan Sivertsen og i 2019 Henning Kvitnes som hadde med seg Trond Helge Johnsen.

Det var koronapause i to år før Espen Lind kom i 2022.

I fjor var det konsert med Ingebjørg Bratland og på mai i år kommer altså Kari Bremnes.

Edvin forteller at etter konserten var Espen så fornøyd at han ville stå som referanse på scenen på eget initiativ.

–Så da Ingebjørg Bratland kom, så hadde hun snakket med han, og han har skrytt og da kom hun, sier Nessæther og fortsetter:

–Det er ikke gitt at en så liten plass som Bøfjorden kan få til slike konserter egentlig.

Men det har blitt en veldig stor suksess.

–Med Kari Bremnes fjerde mai var det utsolgt fem måneder før konserten, forteller han.

Initiativ

–Det begynte med at jeg ville få til aktivitet i bygda, sier arrangøren, som selv er oppvokst og har bodd i Bøfjorden i store deler av sitt liv.

–Det blir liksom så intimt og nært artistene når det er så små lokaler. Det er litt artig. Så det begynte egentlig med det, med å få ting til å skje, sier han.

Å få så store artister til en liten plass som Bøfjorden, trenger ikke å være lett. Det har sittet langt inne med noen av artistene.

–I alle fall i starten. De hadde ikke hørt om plassen eller var redd det var for dårlig utstyr og slike ting.

Nessæther forteller at Odd Nordstoga ble veldig imponert over hele opplegget.

–Det er ikke så stort miljø i norsk musikk heller egentlig. Så de snakker med hverandre og det har spredd seg at det er veldig kjekt å være her, smiler han.

Han liker ikke å gå gjennom bookingbyrå, men vil heller ha direkte kontakt med artistene. Så han tar kontakt med de på sosiale medier og hører med dem selv.

–Når artistene kommer hit, er du nødd til å være servicemann og gi av deg selv. For det er så smått det her at du blir gående sammen med de en hel dag og kveld. Og jeg synes det er så fint. Du har kanskje bare sett dem på fjernsynet, og kanskje har et inntrykk av at "han er sikkert karravorin", men så kommer de hit så er det så trivelige mennesker og de er så glade i små plasser.

Nessæther synes det er fint å se at artister som har spilt for full Oslo spektrum, kommer til Bøfjorden og er jordnære.

–Det er så artig å møte de så nær, smiler han.

Siste innspurt

For fire år siden flyttet Nessæther til Liabø på Vågland i Heim, og nå synes han tiden er inne for å runde av.

Nå blir det Kari Bremnes på mai før han neste år, sannsynligvis på februar, arrangerer sin tiende og siste konsert. Han får ikke gå ut med hvilken artist som kommer før ut på sommeren/høsten, men han mener selv han avslutter med det beste.

–Det kommer til å bli vemodig når konserten i februar i 2025 er ferdig. Det er en viktig ting for meg dette, det betyr mye. Så innimellom tenker jeg at jeg må fortsette, men det har jeg sagt hvert år. Men så kjører jeg på igjen. Men nå har jeg dratt det så langt det går. Så når siste tone ebber ut neste vår, er kapitlet avsluttet.

–Det handler om økonomi. Jeg har gjort dette selv som privatperson mer eller mindre. Og da må du stå for eventuelt tap selv.

–Jeg føler jeg har dratt det lagt nok. Det er mye jobb og det er litt avhengig av å få inn litt sponsorpenger for å dekke alt i og med at du ikke kan ha inn så mange publikummere som du vil. Det er det som er litt skummelt og det som er tungt.

I tillegg er det ikke en garanti for at de får selge alle billettene, men det har vært en kjempesuksess.

–De siste årene har det vært helt utsolgt, sier han.

Takknemlig

Det er mange utgifter knyttet til hver konsert, som å betale artistene, leie av utstyr, lys- og lysmenn, reise og opphold.

Arrangøren synes det er fint å kunne samarbeide med andre, og forteller at sånn som nå når Kari Bremnes kommer, deler han på ulike utgifter, som reiseutgifter med Kulturfabrikken i Kristiansund.

–Jeg må skryte av John Ola Ulset fra Ulset Lydproduksjon. Jeg har brukt han i alle årene bortsett fra det første. Han er fra Tingvoll. Han er så kunnskapsrik og har fantastisk utstyr, så når artistene kommer og får se utstyret, så blir de så imponerte. Han er en viktig del til at jeg kan holde på med dette her. Han er forresten lydmann til Stage Dolls nå, og reiste sammen med de i hele fjor, forteller han og legger til:

–Det er så godt å ha han i bakhånd som tar seg av alt det tekniske, så da vet jeg at det er hundre prosent. Det er helt fantastisk.

-Jeg må også trekke frem kona mi, Kristin, som har støttet meg og stilt opp sammen med meg, sammen med foreldrene mine.

Nessæther sier det er mange bedrifter som har vært med som sponsorer hvert år, i hovedsak fra Surnadal. Han vet det er mange om beinet som sender søknader, og presiserer at han er veldig takknemlig for at de stiller opp hvert år.

I tillegg er han svært glad for alle de som kommer som publikum på konsertene:

-Det er mange som kjøper billetter år etter år og gjør dette mulig. Jeg ser det fenger både unge og gamle ikke bare i Surnadal, men det kommer folk fra Trondheim, Kristiansund, Aure og rundt alle steder. Det er litt artig da, smiler han.

Powered by Labrador CMS