En jente i skiklær smiler og jubler
Berit Mogstad hadde all mulig grunn til å juble etter at hun hadde gjort sitt beste NM-løp noensinne. Bare så synd at det ikke holdt til medalje.

Berit Mogstad var fire sekunder fra NM-sølv på Tolga

Publisert Sist oppdatert

Berit Mogstad har hatt en eventyrlig avslutning på denne sesongen. Det ble to norgescupseire i Brumunddal for en liten måned siden, og torsdag gikk Surnadal-jenta sitt beste NM-løp noensinne da hun ble nummer fem.

Berit var med i medaljekampen helt inn. Det var litt kjedelig å se at både sølv og medaljen som lenge var innen rekkevidde glapp. Men nok en opptur for den dedikerte 29-åringen som hadde en vanskelig inngang til denne sesongen. Mogstad fikk nemlig korona på senhøsten. Det førte til at hun gikk glipp av både sesongåpningen på Beitostølen og norgescupåpningen på Gålå.

Dermed mistet hun også muligheten til å kvalifisere seg for World Cup-rennene på Lillehammer. De siste ukene og månedene ar formpila bare pekt en vei for utøveren som er en del av Team Elon Midt-Norge. Flotte prestasjoner i Skandinavisk Cup i Latvia ble fulgt opp med karrierens to første norgescupseire. Berit fant toppformen for sent til å kvalifisere seg for Holmenkollen.

Har aldri gått fortere

- Jeg føler det har løsnet nå. Jeg har aldri gått så fort på ski som jeg har gjort de siste ukene, sier Berit som var involvert i en voldsom sekundstrid på femkilometeren i norgesmesterskapet. Mogstad gikk så fort at hun var med i medaljekampen fra start til mål. Hun fikk oppløftende sekunderinger, og visste mot slutten at det var mulig å kapre en topp tre-plassering.

Det ble femteplass, og det beste hun har gjort i NM-sammenheng individuelt. Den eldste av Mogstad-søstrene har et stafettgull i premiesamlingen. For ett år siden var Berit en viktig bidragsyter til at det ble gull på Strindheim i Harstad. Berit var mer fornøyd med at hun satte de samtlige landslagsløperne på plass, enn hun var skuffet over at det ikke ble medalje og pallplassering.

Ser frem til fredagens tremil

Berit Mogstad fikk de svarene hun håpte på den korteste NM-distansen. Fredag skal hun gå tremil, og det er noe odelsjenta ser frem til. Spesielt når formen er så god som den er nå. Den lokale Strindheim-løperen håper det skal være mulig å kjempe om topplassering på den lengste distansen også. Hun vet at formen er god, og det gjør at det kan være mulig å gå seg inn i medaljestriden på nytt.

Powered by Labrador CMS