En ulv
Illustrasjonsfoto

Flere skadde og drepte sauer i Hoston i Orkland - skadene er ferske og området for skadefellings­tillatelsen er utvidet

Publisert Sist oppdatert

Onsdag bekrefter Roar Lundby i SNO at det har blitt funnet flere skadde og drepte sauer i Hoston i Orkland de siste par dagene. Det er naturlig å anta at sauene er tatt av ulv, men han må ta et lite forbehold. Rovviltkontakten er i skrivende stund fortsatt ute for å se på skadene, og er ikke er ferdig med å kvalitessikre det enda. Lundby vet heller ikke hvor mange skader det er snakk om i Orkland enda, men det er i alle fall mer enn en. Det antas at skadene er helt ferske, og at noen av dem kan være fra i dag, sier han.

Totalt er det nå ca 115 sauer som er påvist skadd eller drept av ulven. Det blir dessverre mer og mer, sier Lundby. Den siste observasjonen av ulven på viltkamera mener han var i Melhus natt til lørdag.

Statsforvalteren har utvidet skadefellingstillatelsen på ulven tirsdag kveld, slik at den nå gjelder for et større område enn tidligere: Melhus, Skaun, Midte Gauldal, Orkland, Heim og Rindal. Skadefellingstillatelsen utløper kl 12 torsdag 3. august. Skadefellingslaget i Orkland har vært ute på søk i det aktuelle området i Hoston.

Gerd Eva Slettvåg, som er leder i Rindal sau og geit/Rindal beitelag, sier at noen av sauebøndene i Rindal har vært ute natt til onsdag for å se etter sauene sine.

Powered by Labrador CMS