Episode 2 av Vårsøghelga sin podkast, "No skin det sol":

Et billag fylt med kunst

Fram til tidlig 70-tallet var Surnadalsøra et knutepunkt for busstrafikken på Nordmøre. Nå er de ærverdige lokalene til Surnadal Billag blitt kunstsenter. Med eierne og driverne Jon Arne Mogstad og Martinus Grimsmo i spissen.

I denne episoden av «No skin det sol» blir det først litt mimring om gamle dager, fra ei Øragate med yrende folkeliv og mange butikker. Om kafeer og en jukeboks. Fra den gangen en gutt fra kretsen kunne ta bussen rett til urbane og spennende Surnadalsøra.

Så har vi tatt en prat med Mogstad og Grimsmo. Hvordan ble dette kunstsenteret til? Hva holder de på med? Litt om drift og festivalen de skal ha gående helt fram til november. Møt en fargerik duo med helt ulik bakgrunn, men som sammen nå får Surnadal Billag til å skinne som bare det.

Et kort møte med trommeslagerne Frank Hannasvik og Oddbjørn Sponås blir det også. Før konserten i Vårsøghelga, der de skal spille sammen med saksofonist John Pål Inderberg. Altså trommer og saksofon. Ingen helt vanlig sammensetning av en trio.