Pressemelding:

Brit Dyrnes og Siri Skjerve
Brit Dyrnes og Siri Skjerve

Lokale kunstnere del av utstilling i Oslo

Denne uken åpnes utstillingen «Årstider - der jeg er», på Hovedøya i Oslo. To av kunstnerne, Brit Dyrnes og Siri Skjerve, er fra Surnadal.

Da Møre og Romsdal kunstsenter i november 2019, inviterte kurator Helga-Marie Nordby til å kuratere en utstilling i Oslo med kunstnere fra vestlandsfylket, var det ingen som ante hva som ventet oss: en pandemi som har holdt oss i et jerngrep i over et år.

Kunstnerne har befunnet seg i Møre og Romsdal, kuratoren på Fyn i Danmark og utstillingsstedet, på Hovedøya i Oslo. Alle atelierbesøk og samtaler har foregått på zoom eller facetime, og utenfor vinduene våre har årstidene skiftet fra vår, sommer, høst, vinter, til vår igjen.

Utstillingen Årstider – der jeg er, er et forsøk på føre disse samtalene sammen, å koble mennesker i tid og rom, Møre og Romsdal, Fyn og Hovedøya, reflektere over nyansene i felles erfaringer, om tilstedeværelse og nærhet til sine omgivelser, om sykluser, gjentakelsene i naturen, i et menneskeliv, i historien.

Kunstnere med tilknytning til Møre og Romsdal

Gruppeutstillingen presenterer tolv kunstnere med tilknytning til fylket Møre og Romsdal, på Hovedøya i Oslofjorden. Et av verkene i utstillingen, installasjonen Plommehagepartitur av Elida Linge og Mari Kvien Brunvoll, vises i Tegnerforbundets prosjektrom i samme periode.

Kunstnerne i utstillingen er Marit Helen Akslen, Marianne Skjong, Bent Erik Myrvoll, Ida Madsen Følling, Siv Bugge Vatne, Elida Linge, Mari Kvien Brunvoll, Gjertrud Hals, Anne Sara Loe, Ine Harrang, Brit Dyrnes og Siri Skjerve.

Kurator er Helga-Marie Nordby

En vakker bok designet av Ariane Spanier, med bl.a. tekster av Brit Bildøen og Endre Ruset er også en del av utstillingen.

Informasjon om åpningstider

Utstillingen er åpen for publikum fra lørdag 22. mai kl. 12:00 og følger kommunens smittevernregler. Det vil være lov med et begrenset antall publikummere i utstillingssalen av gangen.

Årstider – der jeg er er støttet av Møre og Romsdal fylkeskommune og Norsk Kulturråd

Utstillingsperiode 22. mai - 27. mai 2021
Åpningstider Hovedøya Kunstsal: torsdag - søndag kl. 12:00 - 17:00
Åpningstider Tegnerforbundet: tirsdag - søndag kl. 12:00 - 16:00

Det går ferge fra Aker brygge til Hovedøya hver hele time.

Hjertelig velkommen!