Kulturskolens dramagruppe er i innspurten med øving til 'Proppen og Labbetruten'.
Kulturskolens dramagruppe er i innspurten med øving til "Proppen og Labbetruten".

Med Prøysen på programmet

Teater/dramagruppa hos Surnadal og Rindal Kulturskole er inne i øvingsinnspurten av deres kommende forestilling «Proppen og Labbetruten». Vi var så heldige å få en sniktitt på hva publikum har i vente i vårens forestilling.

Publisert Sist oppdatert

Kulturskolens dramagruppe har dette skoleåret bestått av 17 elever i en alder fra 7-15 år, der elevene får opplæring av en sceneerfaren Svanhild Husby. Hun forteller at elevene har jobbet både direkte og indirekte mot denne forestillingen siden september i fjor.

- Vi har ikke fokus bare på manus, da drama og teater består av veldig mye. Vi jobber både med lek, improvisasjon og grunnleggende teater samtidig.

Elevene på scenen leker og snakker sammen mellom øvingsrundene av skuespill, sang og dans.

- Vi har også jobbet med det å tørre å vise seg fram og bli trygge på hverandre, legger hun til med et smil.

En gjeng dyktige dramaelever.
En gjeng dyktige dramaelever.

Alf Prøysen som rød tråd

«Proppen og Labbetruten» er en forestilling som er sammensatt av både kjente og mindre kjente sanger og tekster av Alf Prøysen. Ellers forteller Husby at selve historien har et viktig budskap.

- Det er en god fortelling med fokus på at det skal være lov å ha fantasivenner og det skal være lov å være litt annerledes.

På scenen får vi se både flott felles og individuell sang og dans, med innsalg fra dyktige og engasjerte skuespillere. Vi får møte karakterer som Petter «Proppen», musemor og hennes mange museunger, «skipperen» og «Labbetruten». Elevene virker å ha god kontroll på rollene sine.

Husby forteller at dramagruppen jobber godt sammen, selv med en ganske stor aldersforskjell. Men planen fremover er å få delt gruppen i to: en for de yngre elevene og en for de eldste elevene. Dette vil skape nye muligheter.

- I høst skal vi prøve oss på en forestilling som heter «Monsteret i bakeriet» med de minste elevene, noe jeg tror blir skikkelig spennende, forteller Husby.

Hun har tidligere gjennomført denne forestillingen med Kulturskolen i Kristiansund, med stor suksess.

Håper på god oppslutning

Premieredatoen for "Proppen og Labbetruten" er satt til torsdag 3. juni i Storstuå. Bortimot 70 billetter er allerede solgt, men det er fremdeles plass til flere i salen.

Stykket passer godt for hele familien, og Husby og elevene hennes håper mange vil ta turen for å se på hva de har fått til.

Petter og Labbetruten i aksjon
Petter og Labbetruten i aksjon
Powered by Labrador CMS