FrankLinds Julestream 2023

Fire musikanter med instrumenter i studio.
Trollheimsporten besøkte DreamFarm Studios under innspilling mandag for en uke siden. Denne gjengen (med mange flere) er klare for å gi julemusikk inn i de mange hjem første juledag.

Julestemning med alt fra kjente kjære julesanger til premierer av ny, lokal musikk

På første juledag har det blitt en tradisjon å sende julestream for Linda og Frank sPoon Botten. Denne duoen utgjør FrankLind. I FrankLinds Julestream 2023 er all musikken spilt inn på forhånd. Det er en kreativ, dyktig og produktiv gjeng som er med. Det blir servert alt fra kjente julesanger til premierer av en rekke ny, lokal musikk. I tillegg blir det premiere av musikkvideoen til julelåta til The Lombal Project som kom ut i år. 

Publisert Sist oppdatert

Masse nytt og lokalt

Med omkring tyve julelåter, fyller de en stor time. Og det er kun lokale aktører og elever fra Nordmøre Folkehøgskule som er med i julestreamen i år.

Det blir en god blanding av kjente, kjære julesanger og nye, lokale sanger.

Vi får se og høre Alex trio fra Surnadal, og fra Rindal Marit Løfaldli og Ronny Kjøsen. Av de to sistnevnte har Frank gjort opptak av "Mitt hjerte alltid vanker" med melodi fra Todalen på låven i Trøen.

Gøran Bolme stiller med to selvskrevne låter. Sammen med Øverbøgdrevyens Barneteater fremfører han Jultrekulånj og Jul I Dønnem Bedehus.

Alle premierer som blir sendt på streamen er selvskrevne av de som fremfører dem. Hans Frønes, Jan Peter Husby, Johanne Holten og Preben Joramo kommer alle med premierer. I tillegg fremfører Johanne sangen hun gav ut på 18-årsdagen sin i september.

–Solvor Rosvoll Bøe synger Nordnorsk julesalme på en særdeles fin måte, roser Linda, som er glad for at hun ble med i år. Hun var også med i 2021. I år skal hun synge en vakker duett sammen med Alva Lisa Botten.

Alva Lisa skal også synge sammen med sine bestevenninner Klara Sofie Rodal og Erika Birkestøl.  

To jenter
Disse unge og lovende jentene skal synge en vakker duett under årets julestream.

På grunn av formen til Linda etter kreftbehandling og at halsen ikke er helt god ennå, var det ennå usikkert om FrankLind får med et nummer selv da Trollheimsporten var innom DreamFarm Studios mandag i forrige uke. Men de håpte å få med ett; "Have Yourself a Merry Little Christmas".

Låtene er innspilt på ulike plasser, så det blir stor variasjon. Noe er spilt inn i DreamFarm Studios mens andre låter er spilt inn hjemme hos musikerne. Og fra Storstuå i Surnadal kulturhus får vi se og høre Jonne Botten som spiller på flygel og synger mens Stine Valde krydrer det hele med dans.

Annonse:

FrankLinds Julestream 2023 sendes på arrangement på Facebook 1. juledag klokken 20.00.

Vippsnummeret til FrankLind er 728997.

Her er linken til julestreamen på Facebook.

Godt formål

Alle artister spiller på dugnad, og det har gått med mange dugnadstimer til streamen. 

FrankLind har fått sponsormidler fra SpareBank 1 SMN som er hovedsponsor. SpareBank 1 Nordmøre og Talgø er medsponsorer. Midlene går til utgifter og litt lønn til de som bruker mest tid på streamen. 

Det er åpent for å sende penger via Vipps til FrankLind. Overskuddet av streamen går til Kreftforeningen avdeling Vardesenteret og Pusterommet St. Olavs hospital.

–Det er en fin plass å komme til for pårørende og de som har kreft. Bare få snakke med noen og drikke en kaffekopp, bare for å gjøre noe helt annet og tenke på noe helt annet. I tillegg sponset de at jentene fikk på Rosenborg-kamp, forklarer han og fortsetter:

–Men det er også en fin plass for å få snakke med noen hvis du vil det. Når du kommer inn i rommet er det ikke noe tvang eller noe, ingen som presser på og snakker med en. Jeg dro ofte ikke dit FOR å snakke, men de ser deg hvis du trenger det, og de er veldig gode å snakke med.

Les mer om Vardesenteret og Pusterommet her, og enda mer om Vardesenteret her.

En mann og en dame sitter ved et bord med skjerm og mye teknisk utstyr.
Preben Joramo og Linda Botten på kontrollrommet i DreamFarm Studios mens medmusikantene spiller inn låter til streamen på naborommet.

Forberedelser

Julestreamen kan sees på eget arrangement på Facebook.

Linda anbefaler å gjøre klart i god tid. Det er fint om besteforeldre får hjelp av barnabarn, at de kan ordne klar fjernsynet. Det blir en mye bedre opplevelse fremfor å dra frem en PC i siste liten.

Om man ikke får muligheten til å se streamen direkte, kan den sees på YouTube når den blir lastet opp der noen dager etterpå.

Aktuelle linker fra Spotify:

Todalingen Jan Peter Husby skal synge en ny sang Casual Blues på streamen. Her kan vi høre samme artist med sangen Hidden Paradice.

Sangen Johanne Holten fra Surnadal gav ut på sin egen 18-årsdag i høst.

Øvre Surnadal's Gøran Bolme med Jul I Dønnem Bedehus.

og til slutt Frank sPoon Botten og Gard Rognskog Nødset fra The Lombal Project med årets ferske julelåt Happy Christmas (lay your weapons down).

Powered by Labrador CMS