- KrF har en nøkkelrolle i politikken

Lørdag 28. august hadde Surnadal KrF stand utenfor Rema 1000 på Altisenteret i flott sensommervær. Til anledningen hadde avtroppende stortingsrepresentant Steinar Reiten, medlem i næringskomiteen, tatt turen.

Publisert Sist oppdatert

Reiten kunne fortelle at han har stor tro på Krfs sjanser til å fortsette i regjeringen etter valget. De håper at dagens regjering vil fortsette også etter 13. september.

- Jeg tror mange velgere ser, og eventuelt vil innse, at Krf har en nøkkelrolle i poltikken. Heldigvis viser nye målinger at vi er i siget med tanke på sperregrensen, og at sjansene for å få viktige mandat i Møre og Romsdal definitivt er til stede pr dags dato.

Steinar Reiten
Steinar Reiten

Reiten forteller at det er trivelig å kunne ta turen til Surnadal igjen. Sist han var her var i anledningen Møre og Romsdal KrFs rolle i bergingen av en Mattilsynets avdeling i Surnadal. I dag ser han frem til å kunne møte lokalbefolkningen fra standen.

Med et fokus på miljøpolitikk

KrF har, ved siden av sin familepolitikk, miljøpolitikken som et av sine sentrale interessefelt. De mener det er viktig å få på plass et grønt skifte, og at dette kun kan skje gjennom direkte handling. Avgifter og skattelettelser vil da være gunstige midler å ta i bruk.

- Vi må se oss ferdig med simple klimatiltak, og heller gå rett på sak. Varer og tjenester med stort klimaavtrykk må allerede nå bli betraktelig dyrere, mens de med lavt klimaavtrykk må bli billigere, da gjerne gjennom skattelettelser og et CO2- fond til hjelp, konstaterer Reiten.

- Det kommer til å svi, men vi mener dette er den retteste og mest effektive løsningen.

(f.v.) Anna Sæther, Per Arne Hyldbakk, Inger Marie Paulsen, Mali Hildrun Settem, Kristian Settem og Steinar Reiten ser frem til en solrik dag
(f.v.) Anna Sæther, Per Arne Hyldbakk, Inger Marie Paulsen, Mali Hildrun Settem, Kristian Settem og Steinar Reiten ser frem til en solrik dag

Mali Hildrun Settem, leiar i Surnadal KrF, poengterte samtidig at fatale klimaendringer oftest går utover de mest fattige på jorda, som gjerne er de som ikke har noe stort klimaavtrykk. Vi, som bor i et rikt land og som har et større avtrykk, bør dermed være med og ta ansvar for, og motvirke, dagens klimaendringer.

Ved siden av dette jobber KrF for å hindre ny oljeboring, for eksempel utenfor Lofoten. De håper også at CO2-fondet skal hjelpe den marine næringen å velge grønne alternativ innen sine arbeidsfelt. Reiten kunne gledelig meddele at dagens fiskeriminister virket interessert da dette forslaget ble presentert for han.

- Familien må styrkes, ikke styres

Settem understrekte at KrF jobber for at barnefamilier skal få mer tid og valgfrihet, spesielt når det kommer til barnehagestart. De ønsker å fortsette ordningen med kontantstøtte til familier, også etter at barnet har fylt 2 år, og at forelderen selv får velge når barnet skal begynne i barnehagen. De ønsker også høyere bemanning generelt i barnehagene.

- Vi vil også jobbe for et mindre fokus på A4- løsninger når det gjelder foreldrepermisjon, fastslår Settem.

Både medlemmene fra Surnadal Krf og stortingsrepresentant Reiten gleder seg til en solfylt dag utenfor Rema, og håper flere vil stoppe og ta en prat.

Her finner du partiets hjemmeside, og her kan du lese en nyere kronikk av Steinar Reiten om partiets landbrukspolitikk, "KrF ber ikke om unnskyldning for god landbrukspolitikk" .

Ved standen serveres det kaffe, kaker og bakels
Ved standen serveres det kaffe, kaker og bakels