Rindal kommune melder:

Nasjonale tiltak fra og med midnatt 2. desember

Rindal kommune kommer med nye anbefalinger ihht. nasjonale tiltak:

Vi oppfordrer alle innbyggere i Rindal kommune å etterleve de nye nasjonale anbefalingene – de vil kunne hjelpe oss til å forsinke smitten med omikron-varianten.

For å forsinke spredningen av omikron-varianten som nå er påvist i Norge, innfører regjeringen disse tiltakene fra og med midnatt 2. desember:

  • Hold avstand til andre, gjerne en meter der det er mulig. Unngå klemming og håndhilsing.

  • Anbefaling om at arbeidsplasser der hjemmekontor er mulig uten at det går ut over viktige og nødvendige tjenester, sørger for at ansatte jobber hjemmefra hele eller deler av uken, for eksempel at det slik for bedriften samlet sett utgjør 50 prosent

  • Vi ber voksne vurdere om man kan redusere antall nærkontakter noe.

  • Det er en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind i kontakt med helse- og omsorgstjenesten.

  • Det er nasjonal anbefaling om å bruke munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre der det ikke er mulig å holde avstand. Det anbefales også å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand, f.eks når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre eller på vei ut av en fotballstadion.

Hva vet vi om omikron-varianten?

Omikronvarianten av koronaviruset SARS CoV-2 ble oppdaget 23. november og forårsaker en raskt økende spredning i Sør-Afrika og sannsynligvis flere naboland samtidig som det er påvist hos noen titalls personer som har reist fra det sørlige Afrika til Europa. De to siste dagene er dette viruset også påvist i Norge.

Det er sannsynlig at omikronvarianten er mer smittsom enn deltavarianten og vil spres til andre deler av Norge. Det er så langt lite sannsynlig at omikronvarianten gir mer alvorlig sykdom.

– Det er for tidlig å vurdere hvor godt vaksinasjon beskytter mot smitte med omikronvarianten, men vi regner med fortsatt beskyttelse mot alvorlig sykdom, sier Camilla Stoltenberg, direktør i FHI.

Vi oppfordrer alle til å ta i mot tilbud om vaksinering, om det er 1., 2. eller 3.dose

Informasjonen er hentet fra Rindal kommune sin hjemmeside.

Powered by Labrador CMS