Rindal kommune melder:

Mange nye smitte­tilfeller i Rindal

Oppdatering ang. smittesituasjonen pr. 26. januar 2022:

Tirsdag 26/1 ble det registrert 12 nye tilfeller på MSIS sin oversikt. Dette var tilfeller som vi var kjent med gjennom hurtigtester i helga, og som ble bekreftet med PCR i etterkant. Det er ulike smitteklynger, og de fleste av tilfellene var forventet, da de var kjente nærkontakter og husstandsmedlemmer av smittede. Selv om antallet er relativt stort i Rindal sin målestokk, vurderes det fortsatt som oversiktlig.

Nå åpnes samfunnet gradvis mer opp, og det forventes mer smitte lokalt her i Rindal.

Fram til i dag har husstandsmedlemmer vært i karantene, men nå kan dette erstattes med daglig testing. I tillegg er det denne uken nye regler for hvem som skal ta bekreftende PCR-test. De som har 3 vaksinedoser og de som har to doser og gjennomgått sykdom, skal ikke lenger ta bekreftede PCR-test. Vi vil dermed ikke kunne ha den samme oversikten over antallet smittede, selv om vi oppfordrer alle med positiv hurtigtest til å registrere sin test på https://hjemmetest.remin.no/

Omikronvarianten viser seg fortsatt å gi mildere sykdom enn andre varianter, og foreløpig er det ikke sett en økning i antall alvorlige tilfeller. Men det forventes også at sykehusinnleggelser øker noe, når det totale antall smittede blir så høyt.

Vi forventer daglige nye smittetilfeller framover, og vi kommer ikke til å gå ut med tall og oppdateringer rundt dette, med mindre det skulle oppstå ekstraordinære situasjoner som vi mener det er viktig å gå ut med. Det er ikke lenger de daglige smittetallene som er avgjørende for pandemihåndteringen, men antall alvorlige tilfeller og sykehusinnleggelser.

Informasjonen er hentet fra Rindal kommune si hjemmeside.

Powered by Labrador CMS