Rindal kommune melder:

Kommuneoverlege i Rindal Mari Wold
Kommuneoverlege i Rindal Mari Wold

Ingen nye smittetilfeller den siste uka - Vaksinering med dose 3 er godt i gang

Statusoppdatering korona i Rindal, uke 1

Denne uka er det registrert ett tilfelle på PCR-test, men dette var kjent for oss fra hurtigtest. Vedkommende ble satt i karantene i lys av å være husstandsmedlem til en av de tre smitteklyngene som vi har omtalt siden før julehelga. Ingen nye er satt i karantene som følge av dette.

Massetesting i forbindelse med oppstart av skole og barnehage på nyåret avdekket ingen smittetilfeller.

Vaksinering

Denne uken satte vi i underkant av 200 vaksinedoser. Det samme antallet er planlagt neste uke.

Det ser ut til at vi skal klare målet om å tilby oppfriskningsdose til alle > 18 år i løpet av januar/begynnelsen av februar. Det skal fortsatt gå 20 uker mellom dose 2 og 3.

Framover må vi være beredt på at immuniteten mot koronavirus vil være både i form av vaksinering, og i form av gjennomgått korona.

Nå er det gledelig at vi nærmer oss målet om oppfriskningsdose til alle >18 år, og så gjenstår det å se hvor stor grad sykdomsbyrden utvikler seg når omikron tar over for fullt. Så langt er det høye smittetall nasjonalt, men foreløpig har ikke antallet alvorlige tilfeller og sykehusinnleggelser økt i samme takt.

Vi kommer ikke til å omtale hvert enkelt smittetilfelle framover, med mindre det oppstår større smitteutbrudd som vi mener det er viktig å informere om.

Dersom det er noen som ikke har vaksinert seg enda, er det ikke for sent. Dere er velkommen til å ta kontakt med oss på korona@rindal.kommune.no.

Mari Wold, kommuneoverlege Rindal

Informasjonen er hentet fra Rindal kommune sin hjemmeside.

Powered by Labrador CMS