"Kor Gøttj" med jubileumskonsert i Torshall

"Kor Gøttj" underholdt omtrent 100 entusiastiske gjester sammen med Kristian Raanes med band i Torshall lørdag kveld.

"Helt vanvittig gøttj!!"

"Kor Gøttj" holdt jubileumskonsert i Torshall sammen med gjesteartist Kristian Raanes med band.

Publisert Sist oppdatert

Forsinket 20 års jubileum

I beste "Skal vi danse" sendetid samlet "Kor Gøttj" og Kristian Raanes med band omtrent 100 gjester  i alle aldre til en litt forsinket 20 års jubileumskonsert i Torshall fredag kveld. Koret ble stiftet i 2002, og skulle derfor hatt jubileumskonsert i fjor, men grunnet Corona ble den utsatt, forteller kveldens konferansier Berit Moan Møkkelgård. Hun ledet oss på en trygg og humoristisk måte gjennom kveldens konsert. 

Kveldens konferansier Berit Moan Møkkelgård.

Korets historie gjennom 20 år

Kveldens program tok oss igjennom høydepunkter fra korets repertoar gjennom de 20 årene, og åpningsnummeret var "Amandus Dokkemann".
- En av de første sangene den ambisiøse dirigenten hadde med seg fra lærerutdanningen og ville prøve på koret. Nå har vi fått den til, sier konferansier Berit Moan Møkkelgård. 

Utover kvelden ble vi presentert for ulike sjangere - i kronologisk rekkefølge - fra oppstarten i 2002. Første delen besto av irsk musikk og gospel, mens vi senere fikk presentert både 70- og 80-talls musikk, Norsk på Norsk, Film-musikk, Trønder- hits og til slutt sjangeren Annet...- fordi vi liker dem.

Kristian Raanes med band

Kristian Raanes med band akkompagnerte på de aller fleste av "Kor Gøttj" sine numre. Fra v. Eskil Bruntvedt på bass, Terje Gjønnes på gitar, Kristian Raanes på gitar og Kay Ronny Dahl på tangentinstrumenter. Martin Raanes på slagverk er ikke synlig på bildet.

Koret ble gjennom hele konserten trygt støttet av gjersteartist Kristian Raanes med band. Raanes har spilt med koret før - og ga konserten en ytterligere musikalsk dimensjon, og mange i publikum fikk gjenoppleve gitar-soloer fra 70- og 80- tallet. 

Mange musikalske høydepunkter

Etter en litt forsiktig start presenterte "Kor Gøttj" under ledelse av dirigent Dagrun Løset musikalske perler på en snor - til publikums fornøyelse og glede. 

Etter åpningsnummeret fikk vi presentert: 

- "Fields of Attenry" og "Wild Rover". Begge irske sanger med Jostein som solist.

- "Amen" og  "Shine your light". Gospel sanger med Marianne som solist.

- "Mamma Mia", "It`s raining men", "Cherio" og "Fame". 70- og 80-talls musikk med Bettina og Marianne som solister på "It`s raining men" og Bjørn og Magnhild som solister på "Cherio". Alle disse melodiene var med og virkelig dro opp stemningen i Torshall. 

Bettina og Marianne som solister på "It`s raining men"

- "Solskinnsdag". En Postgirobygget klassiker i en litt uvant utgave med Bjørn som solist. 

Bjørn er solist på "En solskinnsdag"

- I sjangeren film-musikk fikk vi først Bond-melodien "Skyfall" med Bettina som solist og deretter "To make you feel my love" før vi gikk over til Trønderhits med Dum Dum Boys sin klassiker "Stjernesludd" og Andres Jektviks`s"Rampa"("Cola`n her"). To av konsertens absolutte høydepunkter.

Avslutning og ekstranummer

Avslutningsnummeret til "Kor Gøttj" og Kristian Raanes med band var Pogues sin udødelige julesang "Fairytale of New York", med Bettina og Jostein som solister. 

Bettina og Jostein er solister på "Fairytale of New York"

Og publikum ga seg ikke før de fikk et ekstranummer  -  Det ble "Shallow" fra "A star is born"

Kor Gøttj
Dagrun Løset har vært dirigent for "Kor Gøttj" i de 20 årene koret har eksistert.

Alt i alt, en svært vellykket jubileumskonsert av høy kvalitet i regi av "Kor Gøttj" meget godt støttet av Kristian Raanes med band. Koret ble trygt ledet av Dagrun Løset som har dirigert koret siden oppstarten i 2002. En slik kontinuitet på dirigentsiden er slett ikke hverdagskost, og det har nok mye å si for at koret fremstår så musikalsk stødig som det gjør i dag, med mange flotte numre.

Takk til "Kor Gøttj" og Kristian Raanes med band for en fantastisk konsert i Torshall. 

Torshall-kvelden ble avsluttet med pubaften med Kristian Raanes med band.

Powered by Labrador CMS