9 kvinner smiler mot kameraet

Surnadal sf + Sparebank 1 SMN = Julehjertevarme

26 personer innen rus og psykiatri mottar i disse dager Orklaposer, samt julematposer. Dette er et samarbeid mellom Surnadal sanitetsforening og Sparebank 1 SMN og deres tilhørende stiftelse.

Publisert Sist oppdatert

Saniteten har til sammen mottatt midler på 55 000 kr til innkjøp og utdeling i anledning julehøytiden. Saniteten har mottatt 20 000 kr fra Orkla til innkjøp av Orklavarer. I tillegg 25 000 kr fra Sparebank 1SMN og 10 000 fra Sparebank 1 Stiftelsen.

I tillegg til pakker til rus og psykiatri hadde saniteten også fått inn bestillinger fra NAV og barneverntjenesten. Totalt nås ca 60 personer i årets Julehjertevarmeaksjon. Det er langt over det dobbelte fra i fjor, og vel så det. I disse tider med høye utgifter er det flere enn en skulle tro som har behov for en hjelpende hånd.

Tirsdag kveld møttes alle samarbeidspartnerene til et felles storinnkjøp av matvarer og julegaver og videre pakking i bankens lokaler. Banksjef SMN, teamleder i Sparebank 1 Regnskapshuset SMN og styrelederes i Sparebankstiftelsen var også med sanitetsdamene og pakket.

Kvinner med mange bæreposer med mat

En handlerunde på i underkant av en time, og vi brukte vel nesten 40 000 kr. Innholdet er allsidig, med både pålegg, middagsmat, tørrmat og litt godt å kose seg med i jula.

To kvinner med handlevogner med mat
To kvinner skal kjøpe varer og en kvinne står i kassa
Mange bæreposer med mat

Til slutt kom Karina og Linda og hentet to billaster med poser til utdeling. 

– En takknemlig jobb å få lov å dele ut dette på vegne av dere alle, sier aktivitetskontakt for rus og psykisk helse i Surnadal kommune Linda Margaret Øye Fiske. 

Og vi frivillige og øvrige bidragsytere kjenner det varmer å kunne bidra der det trengs.

Et bagasjerom med mange handleposer
To kvinner klemmer hverandre og har bilen full av handleposer med mat
Powered by Labrador CMS