Elevene på vg 1 teknologi og industrifag fikk flammesikre kjeledresser og vernesko.

Sponser arbeidsklær til VGS-elever

Publisert Sist oppdatert

Indre Nordmøre opplæringskontor og lokale bedrifter innen bygg-og anleggssektoren sponset i fjor synlighetsklær til alle elevene på vg1 Bygg-og anlegg. Det ble så vellykket at samme tilbud ble gitt i år også. I tillegg ville også bedrifter innen mekanisk industri være med å sponse flammesikre kjeledresser og vernesko til vg1 teknologi og industrifag.

Dette er klær og utsyr som elevene må ha, og som mange er nødt til å bruke et sårt tiltrengt utstyrsbudsjett på. Nå får de anledning til å bruke mer penger på verktøy og annet utstyr som også er nødvendig i undervisningen.

Elevene ved Surnadal vgs er ute i bedriftene på praksis gjennom YFF. Skolen og næringslivet har tett kontakt, noe som gir elevene et veldig bra tilbud. De er ofte innom flere bedrifter på praksis, i tillegg til bedriftsbesøk sammen med klassene. Da er det nødvendig at alle har de klærne som kreves i forhold til sikkerhet, men også fint at alle stiller likt uansett økonomi og egne gode kontakter for å få tak i dette selv.

Elevene sammen med representanter fra næringslivet. Bjørn Moen fra Sollid Mek.verksted og Håvard Fiske fra HJH-bygg.

Å gi elevene gode rammebetingelser er viktig for lokalt næringsliv. De er veldig klare på at høye søkertall til de studieretningene de tar lærlinger fra, er avgjørende for å sikre rekruttering. Et fagbrev er en fireårig utdannelse, der hovedmodellen er to år i skole og deretter to år med opplæring i bedrift. Både skolen og næringslivet er opptatt av at hele løpet blir sett under ett, og at et tett samarbeid er viktig for å utdanne flinke fagarbeidere.

Mange av elevene som akkurat har startet på vg1, har lite kjennskap til lokalt næringsliv. Nå er det bare å snu jakken eller kjeledressen, så har de en god oversikt over aktuelle bedrifter som tar imot dem gjennom YFF eller som lærlinger når den tid kommer.

Elevene på vg1 bygg-og anleggsteknikk fikk synlighetsklær, jakke, bukse og genser.

Så når bedriftene ble spurt om de ville være med på dette, var det ikke vanskelig å få inn nok penger til kle opp 10 elever på vg1 BA og 14 elever på vg1 TIF. Bjørn Moen fra Sollid Mek.verksted og Håvard Fiske fra HJH-bygg representerte sine næringer på besøk hos elevene. De presiserte at yrkesfag gir gode muligheter for jobb. Fagbrev er en ettertraktet utdannelse i de fleste næringer. Du har gode sjanser for fast jobb, du får lønn under utdanning, du kan ta flere fagbrev eller gå videre til høyere utdanning som f.eks fagskole eller ingeniør.

Powered by Labrador CMS