Logoen til årets Fjordhest-NM laget av EB-video

Byr opp til Fjordhest-fest på Øysand

Trollheimen ride og kjørelag, Indre Nordmør Fjordhestlag, Trøndelag hestesportsklubb og Trøndelag fjordhestlag skal arrangere Fjordhest NM på Øysand i Melhus kommune 4. - 8. juli 2023.

Publisert Sist oppdatert

Det er første gang Norgesmesterskapet for Fjordhest skal arrangeres i Midt-Norge, og første gangen så langt nord i landet. Stevnet arrangeres i uke 27 på Midt Norsk Hestesportsenter på Øysand. 4. - 8. juli samles rundt 100 fjordhester til NM for fjordhest. Fjordhesten er en nasjonalskatt og derfor er det kjempeviktig at NM arrangeres i hele landet.

Fjordhest-NM skal være hyggelig for både hest og folk!

Stort arrangement

Det venter å komme rundt 100 fjordhester denne uka. Grunnen til at arrangementet skal arrangeres på Øysand er behovet for flere ridebaner og haller, samt oppstallingsmuligheter for alle som kommer.

Det sportslige ansvaret deles av Trollheimen ride og kjørelag og Trøndelag Hestesportsklubb, mens fjordhestlagene sørger for fjordhestfest og -fokus. Stall Øysand, som eier anlegget, skal ha ansvaret for oppstalling, camp og kro.

Hovedkomiteen består av ni personer, med ulike ansvarsfelt. Rindalingene Gro G. Løfaldli , Anne Marit Løfaldli og Surndalingene Hege Sæther Moen og Solvår Halset er med i hovedkomiteen. Stevneleder Gro forteller at de har regelmessige planleggingsmøter for å komme i mål med planleggingen.

Stevnearenaen på Stall Øysand

Statutter, grenmesterskap og beste unge fjordhest

Det skal konkurres i både Norgesmesterskap for senior, junior, ung rytter samt lagkonkurranse. Det skal da konkurreres i både dressur-ridning, sprang og kjøring. Grenmestere blir kåret i både dressurridning, sprangridning og kjøring. Beste unge fjordhest aldersbestemte klasser for fjordhester som er 4, 5 og 6 år. Den beste sammenlagt blir vinner av Beste unge fjordhest i sin aldersgruppe. Det er også mulig å starte enkeltklasser innen disse grenene.

Fjordhest- NM i 2015 på Stavsplassen.

Mentorordning

Nytt av året en en mentorordning med erfarne ryttere og kusker. Disse er til for å veilede nye og uerfarne deltakere.

Fine turstier på stevneområdet.

Sponserer og hjelpemannskap

Arrangementet blir krevende og stort, og er avhengig av støtte fra næringslivet. Hovedkomiteen ønsker støtte fra lokalt næringsliv med sponsing av premier til de ulike klassene i form av gavekort eller artikler, sier stevneleder Gro. Gjerne ta kontakt om noen ønsker å sponse premier eller andre ting.

Det er også behov for frivillige som ønsker å bidra med ting både i forkant av arrangementet og underveis. Det kan være alt fra å være skrivere for dommere under dressurkjøring/ridning og hente/levere dommere fra tog/flyplass.

Det skal også bygges mange hinder til maratonkjøring og det er behov for materiell. Hvis noen har europaller til overs, ring Gro G. Løfaldli, tlf. 95124914

Arrangementet har egen facebookside - Fjordhest NM 2023.

Powered by Labrador CMS