Ingrun Ranes (arkivbilde fra 2020)

Ingrun (18) blir eliteseriespiller

Publisert Sist oppdatert

18 år gamle Ingrun Ranes fra Surnadal har signert en 2-årskontrakt for eliteserielaget Volda. Det skriver Volda handball på sin nettside.

Volda rykket opp fra 1. divisjon i år, og skal for første gang i klubbens historie spille i øverste divisjon kommende sesong.

Målvakttalentet fra Eidet valgte å følge drømmen om å satse på håndball, og flyttet til Kongsvinger for å starte på toppidrettsgymnaset etter endt ungdomsskole. Hun har gjort sine saker bra på 3. divisjonslaget til Kongsvinger, og samtidig fått prøve seg på 2004-landslaget. Det har Volda fått med seg, og har nå signert surnadalingen.

Før Ingrun flyttet til Kongsvinger, spilte hun aldersbestemt håndball for Surnadal IL.

Volda Handball skriver følgende på sin nettside:

«Ingrun er eit ungt keepertalent frå Surnadal. Dei siste sesongane har ho spelt med Kongsvinger IL som i år vann si avdeling i 3. divisjon. Ingrun har også vore ein del av 2004-landslaget. No flyttar Ingrun til Volda, og blir ein del av ein sterk keepertrio saman med med Hilde og Hante i eliteserien. Halli er veldig glad for at Ingrun vel å satse videre med oss dei neste åra:

- Vi har stor tru på at Ingrun kjem til med å utvikle seg fort med så flotte keeperar som Hante og Hilde ved sidan av seg. Ingrun har gjort eit sympatisk inntrykk, og vi trur ho vil passe godt inn i laget. Det er stort steg for ho å ta fra 3. divisjon og opp i Eliteserien, men Ingrun har ambisjonar og vi har trua på at ho kjem til med å lukkast på sikt. Vi er veldig glade for at Volda som klubb er så attraktive at unge spelarar som ser på oss som et godt stad til utvikling.»

Powered by Labrador CMS