Håndball jenter 15 år:

Rindal kunne juble for seier. Fra venstre: Ine Løfald, Ingrid Evjen, Uma Bekken ,Nathalie Nilssen Nordlund, Milla Skjølsvold-Aasen, Frida Møkkelgård, Emilie Lervik Vinje, Elise Bolme og Guri Bolme Nonstad
Rindal kunne juble for seier. Fra venstre: Ine Løfald, Ingrid Evjen, Uma Bekken ,Nathalie Nilssen Nordlund, Milla Skjølsvold-Aasen, Frida Møkkelgård, Emilie Lervik Vinje, Elise Bolme og Guri Bolme Nonstad

Rindal gikk seirende ut av lokaloppgjøret

Publisert

Onsdag kveld møttes Surnadal og Rindal til sesongens første lokaloppgjør for jenter 15 år. Det spilles trippel serie i avdelingen jentene spiller i, og naboene skal møtes tre ganger i løpet av tre uker.

Før onsdagens kamp var Rindal ubeseiret etter ni kamper. Surnadal har bare spilt fem kamper, hvor tre har endt med seier og to med tap.

Ut i fra tabellen, var det forventet at Rindal skulle stikke av med seieren i Surnadal idrettshall onsdag. Men lokaloppgjør har en tendens til å by på overraskelser, og onsdagens kamp ble jevn og spennende til langt ut i andre omgang.

Lagene fulgte hverandre tett før pause, og jentene virket til å være noe preget av stundens alvor. Begge lag spilte med høye skuldre i angrep, men kjempet som helter i forsvar. Bakerst stor målvaktene Nathalie Nilssen Nordlund (Rindal) og Emilie Holsbøvåg (Surnadal) meget godt, og var kampens beste spillere.

Emilie Holsbøvåg (Surnadal) OG Nathalie Nilssen Nordlund (Rindal) var banens beste spillere
Emilie Holsbøvåg (Surnadal) OG Nathalie Nilssen Nordlund (Rindal) var banens beste spillere

Rindal kom best i gang, og gikk opp i ledelse 3 - 0 før hjemmelaget våknet. Surnadal jobbet seg inn i kampen, og overtok kommandoen. Fire minutter før pause utlignet Ingrid Almhjell-Ims til 5 - 5, noe som også ble pauseresultatet.

Rindal tok tilbake initiativet i kampen etter hvilen, og etter halvspilt omgang ledet gjestene med tre mål på stillingen 10 - 7. I denne perioden gjorde Surnadal en del unødvendige feil som Rindal utnyttet til sin fordel. Surnadal hadde store utfordringer med å sette ballen i mål, og Rindal kunne til slutt juble for seier 11 - 8.

- En stødig gjeng som har det gøy

Trener for Rindal, Mona Bolme Nonstad, var naturlig nok godt fornøyd med jentene sine, som står med full pott etter 10 kamper.

- Det er alltid gøy å vinne, og det er noe spesielt med lokaloppgjør. I dag gjør spillerne noen uvanlige bevegelser jeg ikke har sett tidligere, og det tror jeg er på grunn av nerver, sier hun.

Rindal har bare ni spillere i stallen, og i likhet med de fleste lag har de vært gjennom en periode med korona etter jul.

- Nestene alle jentene ble syke samtidig, så der hadde vi flaks. Med ni spillere er vi avhengig av at alle er med til enhver tid. Dette er en stødig gjeng som har det gøy sammen, og det er selvsagt ekstra artig når det går så godt sportslig, smiler Bolme Nonstad

Trener for Surnadal, Roar Bævre, kjenner seg igjen i utfordringene knyttet til korona.

- Jeg tror samtlige spillere har vært syke over en periode på drøye to uker. En del hangler fortsatt, og det preger oss selvsagt i kampsituasjon. Når det gjelder kampen i dag, så taper vi først og fremst på grunn av for mange unødvendige feil. I tillegg fullfører vi ikke avtalene, og misser på noen viktige returer. Det er uansett artig med lokaloppgjør, og det er god stemning i laget. Vi gleder oss til å møte Rindal igjen allerede neste uke, sier Bævre.

10. mars møtes lagene i Rindalshuset, og 23. mars blir det nytt oppgjør i Surnadal idrettshall.

Begge lag jobbet godt i forsvar
Begge lag jobbet godt i forsvar

Se tabellen her

Kampfakta Surnadal - Rindal 8 - 11 ( 5 - 5 )

Surnadal:
Emilie Holsbøvåg
Eiri Henriksdotter Blekken
Ingrid Almhjell-Ims 3
Iselin Henden Dalsegg 1
Synne Kvendset Fiske 3
Hedda Forslund
Maren Mikkelsen Karlsen
Synne Lie-Fjeldvær
Ida Mo
Ea Skovsende Holten
Heidi Fiske 1
Guro Botten Sletnes

Rindal:
Guri Bolme Nonstad
Emilie Lervik Vinje 1
Nathalie Nilssen Nordlund
Frida Møkkelgård 1
Ingrid Evjen 2
Ine Løfald 2
Milla Skjølsvold-Aasen 4
Elise Bolme
Uma Børset Bekken 1

Se bildeserie fra kampen:

J15 Surnadal - Rindal

Powered by Labrador CMS