Rindal IL håndball

Håndballspillere på en rekke
Lagseier. Jubel etter torsdagens kamp.

Storspiller på hjemmebane

Torsdag og lørdag denne uken hadde Rindal sitt femtedivisjonslag besøk i Rindalshuset. Det endte med den ene store seieren etter den andre.

Publisert

Torsdagens kamp

Første omgang

Torsdag kveld fikk Rindal D5 besøk av Kyrksæterøra som lå rett under dem på tabellen. Kampen kunne slå begge veier.

Rindal 2 stilte med 12 spillere. Disse var Mali Beate Norli, Guro Søyseth, Marit Mogset, Hanne Heggset, Gro Anita Midtlyng, Elin Landsem, Maren Hansen Tallerås, Berit Okstad, Uma Børset Bekken, Ine Løfald, Mina Halgunset og Eiri Henriksdotter Blekken.

Kyrksæterøra gikk hardt ut og etter vél seks minutter var stillingen 1-4 til bortelaget. Men da satte Rindal sitt andrelag en stopper for motstanderne. Da det stod igjen fem minutter av kampen, hadde hjemmelaget fått inn hele åtte mål mens de kun hadde sluppet inn étt. Stillingen var dermed blitt 9-5.

De siste fem minuttene spilte de ganske jevnt, og ved pause stod det 11-8 til rindalsdamene.

Håndballkamp
Mina scora til 9-5.
Langskudd av Eiri økte ledelsen til 10-6.
Gro Anita sprang inn fra ving, fikk ballen og scora omgangens siste mål. Rindal 2 - Kyrksæterøra 11-8.

Andre omgang

Hanne fikk inn det første målet i andre omgang med et langskudd. Lagene var ganske jevnspilte til 14 minutter ut i omgangen, og tavla viste 14-11 . Men så skjedde det noe.

Som i førsteomgangen fikk de igjen inn åtte mål mens de kun slapp inn étt. Så da det stod igjen fire minutter av kampen, var stillingen blitt 22-12 og hjemmelaget hadde fått en ti-måls ledelse.

De siste minuttene var det gjestene som kom best ut av, men rindalingene kunne alikevel feire at de vant på hjemmebane med seks mål over Kyrksæterøra torsdag kveld med resultatet 23-17.

Fullt fokus i forsvar.
Kamp om returen.
Maren satte inn to mål etter hverandre (her til stillingen 14-9) før Guro reddet to på rad fra Kyrksæterøra.
Guro reddet straffe.
Uma satte inn Rindal sitt 16. mål.
Elin og en forsvarer i kamp på linjen.
Maren satte inn straffe vél fem minutter før kampens slutt, og stillingen ble da 21-12.
En fokusert Mali Beate voktet hjemmelagets mål.
Håndballspillere og en mann står i sirkel
Ros fra treneren etter en velfortjent seier.

Samarbeid, trygghet og gode opplevelser

Trollheimsportens utsendte snakket med lagleder Inge Hermann Foss etter kampen. De følte seg absolutt ikke trygge på seier før kampen:

–Vi var litt spente, de har vært utrolig jevn kampene mot dem de forrige årene, så de var ikke så sikre på seier de damene, nei. Men hver kamp er ny, og gjør vi jobben vår skal vi ha store muligheter. Og så er de godt trent, legger han til.

På spørsmål om hvordan han synes kampen gikk, svarer han:

–Det er litt variert. Var litt for utålmodig fremover og litt for ukonsentert bakover førsteomgangen, men det bedra seg. Så det var mye artig å se, sier han og fortsetter:

–Vi bestemmer oss før kampen med å sette et forsvar. Når det fungerer, så går det bra. Og de er veldig gode og spiller godt ilag ungt og gammelt. Det er veldig godt samarbeid innad i laget, og det betyr mye, for da er de trygge. Og så får du de gode opplevelsene der i tillegg, så vokser alle, smiler han.

Lørdagens kamp

Lørdag fikk damene besøk av Rissa. Rindalingene stilte med elleve spillere. Målvakt Guro Søyseth hadde med seg Uma Børset Bekken, Hanne Heggset, Gro Anita Midtlyng, Merete Heggset, Elin Landsem, Maren Mikkelsen Karlsen, Ine Løfald, Guri Bolme Nonstad, Eiri Henriksdotter Blekken og Elise Bolme.

Eiri scoret kampens første mål. Rissa utliknet til 1-1, og dermed bestemte Rindal 2 seg. De fikk tre mål før Rissa scoret sitt andre. Hjemmelaget fikk tre nye mål, så ved vél halvspilt omgang, ledet Rindal 2 med stillingen 7-2.

Men gjestene gav seg ikke, og ved pause hadde de tatt innpå med ett mål. Pauseresultatet ble 15-11.

Etter pause gikk rindalingene rett på. Maren scoret før det var gått et halvminutt, og lagvenninnene fulgte på med tre mål til før Rissa fikk mål.

I det 14. spilleminuttet i denne omgangen, fikk Rissa sitt 18. mål, mens Rindal 2 hadde fått 22.

Rindalingene tok timeout, og dermed var det gjort. Rissa fikk en to-minutter hvor hjemmelaget fikk to mål på overtallsspillet. Men de bare fortsatte og scoret seks mål til før bortelaget fikk inn et straffekast i omgangens 24. spilleminutt.

Og vertslaget gav seg ikke med det. De siste minuttene scoret de hele sju mål til mens Rissa bare fikk ett. Dermed ble det ennå en hjemmeseier denne uka - denne gang vant de nesten med det dobbelte med stillingen 37-20.

Lagleder Inge Hermann Foss syntes det var mye bra. Det var variert, med litt opp og ned. Rindalingene tok grei kommando, og holdt kontrollen selv om bortelaget tok igjen litt før pause.

Rissa hadde en veldig god målvakt, men det hadde også rindalingene.

–Det er veldig bra at vi også har stødig målvakt. Vi hadde bare en keeper, men hun klarte seg ypperlig.