Får gratis vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse:

(Bak f. v.) Marianne Hansen Røv, Ingunn Foss Brekke, Kari Evensen og Britt May Hollås. (Foran f.v.) Lars Kristoffer Kårvatn Moen og Una Langeland Gravvold

- Vi er veldig takknemlige

Surnadal Sanitetsforening, med støtte fra de lokale aktørene Sparebankstiftelsen Surnadal Sparebank og Gjensidige forsikring, kan i år gi avgangselevene ved Surnadal videregående skole tilbud om gratis vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse. Det er både Sanitetskvinnene, helsesykepleierne og russen veldig glade for.

Publisert

Smittsom hjernehinnebetennelse skyldes meningokokkbakterier som smittes via spytt. Ungdom er spesielt utsatt for denne sykdommen på grunn av at de ofte har flere meningokokker i halsen, samt at de deltatar i aktiviteter som øker risikoen for smitte og alvorlig sykdom. Russetiden er et godt eksempel på aktiviteter som kan medføre høyere smittespredning.

De siste to årene har elevene måtte betale for vaksinen fra egen lomme, noe som har ført til lave påmeldingstall. Hovedgrunnen for egenbetalingen var en nedgang i tilgjengelige ressurser rettet mot dette formålet.

Men takket være årets sponsing, er det rekordpåmelding av elever som ønsker å ta vaksinen, med hele 97 påmeldte.

- Vi setter veldig stor pris på den støtten vi får fra Sparebankstiftelsen og Gjensidige, sier leder i Surnadal Sanitetsforening, Britt May Hollås.

Vaksinen ble satt i skoletiden denne onsdagen

Sanitetsforeningen har barn og unge som et satsningsområde, så at avgangselevene får denne muligheten, er de svært glade for.

- Vi mener det er viktig å gi ungdommen denne støtten og beskyttelsen, da de ganske snart skal ut i verden, sier ledende helsesykepleier, Marianne Hansen Røv.

Helsesykepleier ved Surnadal videregående skole, Ingunn Foss Brekke, forteller at elevene fikk viktig informasjon om vaksinen og vaksineringsløpet, som hun tror trygget elevene i valget sitt.

- Både en billig og enkel forsikring å ta

Årets russepresident, Lars Kristoffer Kårvatn Moen, forteller at russen er glade for å få sponset vaksinen.

- Vi er alle veldig takknemlige, og setter stor pris på å få denne vaksinen gratis, sier han.

Visepresident, Una Langeland Gravvold, tror det er mange som ikke hadde tatt den om de ikke fikk vaksinen sponset.

- Samtidig hjelper det at alt foregår på skolen, både samtalene med helsesykepleierne og selve vaksineringen. Påmeldingsprosessen var også veldig enkel og oversiktlig, sier hun, og legger til at russen satte pris på den grundige informasjonen de fikk fra helsesykepleierne før påmeldingsfristen.

Russens visepresident Una Langeland Gravvold og russepresident Lars Kristoffer Kårvatn Moen smiler bredt for påspandert vaksine

- Det er viktig å få tatt denne vaksinen, spesielt for oss som er russ, for det blir jo litt festing fremover, smiler presidenten, og visepresidenten legger til:

- Det er både en billig og enkel forsikring å ta, så vi er takknemlige for muligheten.

Powered by Labrador CMS