To menn foran et skap med en hjertestarter.
Vi setter stor pris på denne gaven fra Gjensidige sier leder i Nordvik Grendalag, Ola J. Nordvik og takker Andreas Johan Storm. Nå har vi en egen hjertestarter på Nordvik – selv om vi håper vi ikke får bruk for den

Ny hjertestarter til Nordvik forsamlingshus

Publisert

Dersom noen får en hjertestans teller hvert minutt. Tidlig innsats øker sjansen for overlevelse. Med dette i bakhodet og etter å ha sjekket 113 sin oversikt over hjertestartere i nærheten, ble styret i Nordvik Grendalag enige i at det var for langt til nærmeste hjertestarter, og at grendalaget burde ha sin egen. 

Grendalaget sendte en søknad til Gjensidige Surnadal, Heim og Tingvoll for å høre om de ville være med på å sponse dette. Gjensidige var veldig positive og ville veldig gjerne sponse både hjertestarter og et skap med varme som gjør at hjertestarteren kan henge utendørs. Dette gjør at hjertestarteren er tilgjengelig døgnet rundt, hele året dersom noen måtte trenge den. 

– Dette er noe som vi gjerne sponser sier representant fra Gjensidige, Andreas Johan Storm. Et godt tiltak som kommer hele lokalsamfunnet på Nordvik til gode. 

Hjertestarteren ble bestilt fra det lokale firmaet Midt-Norge Førstehjelp. Grendalaget er veldig glad for all faglig hjelp fra Linda Kvande og Andreas Egeness.

Denne hjertestarteren kan brukes av både barn og voksne, og tåler også å bli brukt utendørs, selv i sludd og regn. Svorka installasjon sponset en ny stikkontakt og fikk skapet med varme opp på veggen. Skapet med hjertestarteren henger nå godt synlig ved siden av inngangsdøren til forsamlingshuset på Nordvik. Hjertestarteren er også registrert i 113 sitt hjertestarterregister, slik at AMK ser den på sitt kart om det er en hendelse i nærheten.

Powered by Labrador CMS