Pressemelding fra Fylkesmannen i Trøndelag:

Fylkesmann i Trøndelag Frank Jenssen
Fylkesmann i Trøndelag Frank Jenssen

Oppfordrer til å redusere kontakt mellom folk i jula

De siste dagene er det meldt om økning av antall personer med påvist korona i Trøndelag. Nå oppfordrer fylkesmann Frank Jenssen til at vi har færre nærkontakter – og er mer bevisst på hvor mange steder vi oppsøker. Flere kommuner melder at smittesporingsarbeidet er svært krevende nå.

De siste dagene er det meldt om flere smitteutbrudd av korona i Trøndelag. Nå er fylkesmann Frank Jenssen svært bekymret for situasjonen og meldingene Fylkesmannen får fra flere smittevernleger i de trønderske kommunene.

-De meldingene vi får fra kommuneoverlegene i hele fylket er at smittesporingsarbeidet nå er svært krevende. Årsaken er at folk kort og godt har for mye kontakt og alt for mange nærkontakter. Vi oppfordrer derfor alle innbyggere i Trøndelag til å redusere antall nærkontakter, sier Frank Jenssen fylkesmann i Trøndelag.

Mandag hadde Trondheim kommune 44 nye smittede, og det er det høyest antall smittede på ett døgn. Hitra, Heim, Levanger og Stjørdal kommune er også kommuner som har stigende smittetall og stort press på de som arbeider med smittesporing.

Fylkeslege Jan Vaage
Fylkeslege Jan Vaage

-Smittesporingsarbeidet er viktig for å forebygge ytterligere smitte i samfunnet. Arbeidet er en av pilarene i smittevernarbeidet. Det skal sikre lav smitte i samfunnet og at helse- og omsorgstjenestene ikke overbelastes, sier fylkeslege Jan Vaage.

-Slik situasjonen er nå, har kommunene vansker med å smittespore, fordi mange personer har alt for stor omgang med folk. Husk at du kan si nei til noen sammenkomster, er fylkeslegens sterke oppfordring.