Mange mennesker på et islagt vann.

Isfiske­konkurransen på Hostovatnet

Første lørdag i mars har blitt tradisjon, og isfiskekonkurransen på Hostovatnet i Orkland arrangeres i år 2. mars.

Publisert Sist oppdatert

Med oppstart i 1976 nærmer det seg 50-årsjubiléum, og utviklinga har vært betydelig. Ei fruktkorg var hovedpremien den gangen, alt skjedde på enkleste måte, og funksjonærstaben var svært fåtallig. I dag er nesten 100 funksjonærer i gang på arrangementsdagen, og i tillegg er mange med på planlegging og forberedelser. Komitéen er i gang allerede før jul. Samla verdi på alle premiene er over 100.000 kroner. 

De seinere åra foregår alt med base i Hoston Storstue, som har kjøkken, kiosk, toalett og alle fasiliteter. En enorm fordel for arrangøren, sammenligna med den tida det måtte leies kioskvogn, settes opp telt, og alt måtte foregå ute i alt slags vær. Og en like stor fordel for deltakere og publikum. 

Dagens påmelding foregår digitalt, deltakerne slipper å komme tidlig og stå i påmeldingskøer. Deltakerrekorden er på 1174 solgte hull, og da var det vanskelig å unngå køer når ting skjedde på «gammelmåten». Antallet deltakere gjør isfiskekonkurransen til en av Norges største. Kanskje aller største. 

IL Fjellmann er arrangør, og ønsker hjertelig velkommen til Hoston!

Mange mennesker på et islagt vann.
Powered by Labrador CMS