Fotball-NM

Tore Næss var hjemmelagets beste spiller. Her i duell med tomålsscorer Mikkel Rakneberg

Ingen cupbombe på Syltøran - Jeg er stolt av det guttene leverte

Over 800 tilskuere tok turen til Syltøran stadion i mildværet onsdag kveld for å se Surnadals 4. divisjonslag møte eliteserielaget Kristiansund i 1. runde i NM.

Kristiansund har hatt en trøblete start på sesongen, og ligger helt sist i Eliteserien med 1 poeng etter fem serierunder. Flere av spillerne i førsteoppstillingen var ikke med til Surnadal, uten at favorittstempelet ble mindre av den grunn.

Som ventet hadde Kristiansund ballen mest, og gikk oppskriftsmessig opp i ledelsen 1 - 0 kvarteret ut i kampen da Mikkel Rakneberg klinket ballen opp i krysset fra 20 meters hold. Dette kunne bli starten på «kattens lek med musen», men det ville ikke Surnadal være med på. I det 21. spilleminutt spiller Surnadal seg frem til en god mulighet, og Sander Smevoll ble lagt i bakken - straffe! Den vanligvis så sikre Andreas Dalsegg Sæter misbrukte sjansen, og satte ballen like utenfor mål. Hjemmelaget klarte å holde unna presset fra Kristiansund resten av omgangen, og lagene kunne gå til pause på stillingen 0 - 1.

Lars Mogstad i diskusjon med Moses Dramwi Mawa

Andreomgangen var seks minutter gammel da kampens vakreste scoring fant sted. Surnadals Ingebrigt Løfaldli sendte avgårde en skudd som var utagbart for Kristiansunds sisteskanse, og dermed stod det 1 - 1 på Syltøran stadion!

Kristiansund fikk kampen over i sitt spor, og spilte seg frem til flere store sjanser utover omgangen. I det 56. spilleminutt sørget debutant Marius Svanberg Alm for at Kristiansund igjen var i ledelsen. Seks minutter senere økte Moses Dramwi Mawa til 3 - 1, og luften gikk litt ut av hjemmelaget. Bedre ble det ikke da kaptein Vegar Brøske fikk direkte rødt kort i det 83. spilleminutt. Svanberg Alm fikk æren av å sette inn kampens siste mål fire minutter før slutt, og Christians Mikkelsens gutter kunne juble for avansement i cupen.

Målscorer Ingrbrigt Løfaldli får klem av fornøyd trener Webjørn Holten

Trener Webjørn Holten er stolt over innsatsen til spillerne sine.

- Jeg er stolt og imponert over guttene. Vi blir så absolutt ikke overkjørt, og kan gå med hevet hode etter å ha tapt med tre mål mot et eliteserielag. En slik kamp gir overskudd og energi, og det tar vi med oss inn mot neste seriekamp, sier Holten.

Forrige gang Surnadal kvalifiserte seg til 1. runde i NM var i 2015, og også den gangen var KBK motstander på Syltøran stadion. KBK, som da spilte i 1. divisjon, vant kampen 5 - 0.

Neste kamp for Surnadal er søndag 15. mai. Da er Dahle motstander på bortebane.