Folden Foto:

Høstturer i Rindal

Publisert

Jeg tar vanligvis ikke med fotoapparat på småturer. Men tok det med på flere korte turer tre dager på rad. Knipset noen bilder.

På den første dagen (lørdag) dro jeg til Igltjønna ved Rindal sentrum. En regnfull dag. Så ikke en eneste badegjest.

Fritt for folk på lekeplassen også. Sikkert et lite fristende vær for både store og små. Mer trivelig innendørs!

I høst har det vært uvanlig mye sopp rundt huset som bor i (Tøfte i Børsetgrenda). Har ikke sett maken!

Jeg er slett ingen ekspert på sopp. Alt for mange å holde styr på. Har etter fattig evne prøvd å finne ut hva slags sopp som har dukket opp i enorme mengder. Tror det er stubbeskjellsopp. Tok et par bilder mellom regnbygene på lørdag ettermiddag.

Storartet underholdning på en lørdagskveld! For den som liker den slags musikk.

I de siste ukene har jeg lyttet til mange konserter (på You Tube) med Olivier Penin. César Franck´s orgelmusikk er fantastisk flott!

Dette er et kjent stykke av Franck. Spilte det selv som ett av flere verk under organisteksamen i 1964. Måtte opp på "mørkloftet" for å finne igjen notene. Læreren min, domorganist Ludvig Nielsen (1906-2001), noterte noen anmerkninger på notebladet.

Tok en liten søndagstur til Oppigard Almberg. Oppdaget at Hanne og Magnar hadde skaffet seg en gartnerassistent. Stilig type!

Kunne også beundre utsikten fra Oppigard. I forgrunnen Austistu Børset til venstre og Tøfte til høyre. Folden og Børsettrøa bak t.v.

Dro fra Almberg og tok en rusletur etter Elvepromenaden langs Surna. Kan gjerne ta en rundtur med start fra Torshall. Pause ved denne fine gapahuken. Ordet gapahuk betyr "gapende vinkel". I senere tid er det blitt populært med gapahuker. Finnes "over alt".

I dag, mandag 27. september, er det Gapahukens dag. Jeg har en slags gapahuk på fôringsplassen min i Langlimarka. Og siden jeg var her på denne merkedagen, måtte jeg ta et bildet av mesterverket. Klarte å bygge det uten hjelp av arkitektene på Snøhetta.

Det ble godt vær på den tredje dagen på rad med korte og lette turer i mitt nærområde. Og da var det bare å nyte dagen!

Rundt fôringsplassen er det blandingsskog med noen gamle furukjemper. For meg er rolige turer i Langlimarka midt i blinken.


Se flere artikler på foldenfoto.net.

Powered by Labrador CMS