Mari Karlsen og Anna Møkkelgjerd kunne smile bredt etter å ha fått fisk på kroken

- Denne fisken skal mamma få i gave på 40-årsdagen

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld arrangerte Surnadal jeger- og fiskeforening familiekveld ved Glønavatnet på Nordmarka. Små og store prøvde fiskelykken under fine forhold, og noen var så heldige å få fisk på kroken.

En av de heldige var 11 år gamle Anna Møkkelgjerd, som fisket sammen med venninnen Mari Karlsen.

- Mamma fyller 40 år i dag, så fisken blir en fin bursdagsgave, smiler Anna.

Kameratene Åsmund Humberset (12), Brage Ulvund (12) og Ola Magnar Tellesbø (12) hadde også hellet med seg torsdag kveld. Fisken bet på både første og andre kast, og sammen dro de i land fire ørreter på kort tid.

Åsmund Humberset

Casper Aalmo (4) og Matheo Aalmo (7) var skikkelig imponert over fangsten som Åsmund Humberset villig viste frem.

- Jeg tror vi må be Åsmund om tips. Han er proff, sier Matheo.

Casper og Matheo Aalmo fikk studere fangsten til Åsmund Humberset

Håper på økt interesse for fiske og friluftsliv

Norges jeger- og fiskeforbund vil at flere barn og ungdom skal få friluftsliv og sportsfiske mer inn i hverdagen sin. Fiske er for svært mange første smak på et aktivt friluftsliv. Det er enkelt og gir en meningsfull aktivitet ute i naturen.

Torsdagens arrangement ved Glønavatnet går under navnet «Fiskesommer», og arrangeres over hele landet.

Turid Sættem Eggen (leder i Surnadal jeger- og fiskeforening) og Linda Humberset (leder i fiskeutvalget i Surnadal jeger- og fiskeforening) håper at familievennlige arrangement som «Fiskesommer» vil sørge for at barn og unge får økt interesse for fisking og friluftsliv.

- Familiekveld ved Glønavatnet har vært et populært arrangement i flere år. Det samme gjelder fisking på Nordvik som arrangeres i august. Begge deler går inn under konseptet «Fiskesommer». Dette er et lavterskeltilbud for hele familien, hvor alle som vil skal få mulighet til å prøve å fiske. I tillegg til fisking er det servering av grillmat. I kveld står blant annet fiskeburger sponset av Norsk Kvalitetsmat på menyen. Alt er selvfølgelig gratis, og ikke minst får alle som deltar premier, sier Eggen og Humberset.

Surnadal jeger- og fiskeforening er ei aktiv forening, og mye står på programmet i tiden fremover – dersom koronasituasjonen tillater det. Førstkommende helg står damene i fokus. Da blir det sosial samling ved elvebredden lørdag kveld, og minikurs i fluefisking av Jo Kvande Hansen i Skeishølen søndag ettermiddag.

-Her er jenter og damer i alle aldre velkommen. Lørdag kveld blir det kaffe på svartkjel, og fisking for de som ønsker det. Søndag blir det en liten innføring i fluefiske, og vi har utstyr til låns om noen vil prøve, sier Humberset.

Senere i sommer skal en gruppe med ungdommer som gjennomførte kurs i 2019 endelig få møtes og praktiserer det de lærte for to år siden.

- I fjor sommer måtte vi avlyse på grunn av pandemien, så nå er det på tide at de får møtes igjen. Det blir en fin samling i fiskehølen «advokaten» ved Surnas elvebredde første helga i juli, sier Eggen Sættem.

Sættem Eggen ønsker å rette en stor takk til grunneier Råg Schei som villig låner bort det flotte området ved Skeishølen for ulike aktiviteter gjennom året.

- Vi har et meget godt samarbeid med Råg, og han er like engasjert og opptatt av rekruttering som det vi er. Det er gull verdt å ha en slik med på laget, smiler hun.

Surnadal jeger- og fiskeforening har gått til innkjøp av en flott bilhenger, noe Turid Sættem Eggen og Linda Humberset setter stor pris på
Ingrid Oline Gravvold Iversen (7) har tatt turen fra Kristiansund, og var på Nordmarka sammen med mamma Ella Gravvold og onkel John Skjølsvoll Gravvold
Elise Jensen (11) prøvde fiskelykken i idylliske Glønavatnet
Powered by Labrador CMS