Grønt skilt med pil mot høyre, tekst VM-løypa, festet på et tre med elva i bakgrunnen.
VM-løypa i Rindal er skilta fra Igltjønna til gapahuken ved Elvepromenaden.

Rindal har fått sin VM-løype

Kom i form til Ski-VM med AktiVM

Publisert

AktiVM er et spennende folkehelseprosjekt som er initiert av Trondheim 2025 i forkant av VM i Granåsen. Dette tiltaket har som mål å engasjere og inkludere hele befolkningen ved å fremme fysisk og sosial aktivitet. Gjennom en rekke arrangementer, kampanjer og aktiviteter vil AktiVM bidra til å forbedre folkehelsen og skape en entusiastisk atmosfære som bygger opp under mesterskapet. Dette prosjektet er en fantastisk mulighet til å bli en del av VM-opplevelsen. 

I Rindal er VM-løypa og Early Birds to av disse aktivitetene, i tillegg til Barnas Mini-VM som Rindal IL Ski arrangerte 14. desember 2023 på Igltjønna Skistadion. Surnadal IL Langrenn arrangerer Barnas Mini-VM 14. februar.

Kart over VM-løypa som går fra Igltjønna til Elvepromenaden.

VM-løypa

Ski-VM i Trondheim 2025 har gjennom AktiVM invitert alle kommuner i Trøndelag til å velge ut ei egen VM-løype for trim for å engasjere innbyggerne til enda mer turglede. 

Dette er også tenkt som et turtilbud for innbyggerne i andre trønderkommuner som kan bli kjent med løyper utover sitt nærmeste område. Alle løypene skal være lett tilgjengelig.

Det er stort engasjement for ski-VM i Rindal og nå ønsker de å få folk i form på veien til mesterskapet med en VM-løype. I Rindal har kommunen i samarbeid med Turstigruppa i Rindal IL valgt Kulturstien med deler av elvepromenaden som sin VM-løype.

Løypa starter ved Igltjønna like ved Rindal skimuseum og på veien passerer man blant annet elva Sunna og følger Elvepromenaden til en gapahuk ved Rindøyhølen. Dette turmålet er veldig populært.

Det grønne VM-løypeskiltet er hengt på et trafikkskilt. I bakgrunnen ser du skimuseet.
Starten på VM-løypa er skilta fra parkeringsplassen som ligger mellom Igltjønna og Rindal Skimuseum. Men du kan selvfølgelig starte turen der det passer deg best. Det er mulig å gå fra for eksempel Bunnpris eller Bolme Pensjonat, det viktigste er å komme seg ut på tur!
Brøytet gangvei opplyst med gatelys.
På gangveien ned fra Vestre boligfelt mot Sunnabrua.
Sunnabru i vintermørket, men opplyst med mye lys festet i brukonstruksjonen. Bakken og brua er dekket av snø.
Sunnabrua

Løypa er på 2,7 kilometer en vei og kan gås tur/retur, eller som en litt lengre rundtur hvor man også kommer tilbake til utgangspunktet. Turløypa er skiltet med VM-løypeskilt.

Det er ønskelig få registrert alle turgåere, og dette fungerer på samme måte som Fjelltrimmen til Turstigruppa og Skitrimmen til Rindal IL Ski med appen Trimpoeng.  Du registrerer deg via en QR-kode på informasjonstavla ved p-plassen ved Igltjønna eller ved gapahuken, som linker deg til konkurransen.

Gapahuken ved Elvepromenaden er målet for turen. Gapahuken er også åpnet som et turmål i Rindal IL Ski/Turstigruppa sin turkonkurranse "Skitrimmen Rindal 2024", da flere benytter muligheten til å gå dit på ski.
Ambassadør for VM-løypa i Rindal er Rune Løfald. Han forteller at det også er planer om å åpne ei VM-løype i Rindal for deg med ski på beina. Her blir turmålet Haraldhøtta, den blir trolig merket og åpnet for registrering i løpet av helga.

Ambassadør for Rindal er Rune Løfald (turstigruppa) tlf 97682820. Ta gjerne kontakt for hjelp til registrering.

Skjermbilde fra appen "Trimpoeng". Har du allerede appen, kan du gå inn og velge en konkurranse. AktiVM sin registrering heter "Bli med AktiVM på tur!" Rindal IL Ski sin registrering heter "Skitrimmen Rindal 2024"
To damer i rødt går etter en sti i snødekt skog.
Elvepromenaden
under et gang- og sykkelveiskilt, henger et skilt med tekst 'kultursti' og et med AktiVM-logol
I Rindal har kommunen i samarbeid med Turstigruppa i Rindal IL valgt Kulturstien med deler av elvepromenaden som sin VM-løype.

Finn ut mer om VM-løypene: https://trondheim2025.no/aktivm/vm-loyper/

10 deltagere i hver sin blåe EarlyBirds t-skjorte. Det er før soloppgang, men de er opplyst av flomkastere i lysløypa.
EarlyBirds-gjengen 3.november 2023

Early Birds

Rindal er det eneste stedet hvor Early Birds har vært arrangert hver gang siden oppstarten i 2018. Tanken med Early Birds er å skape engasjement om ski-VM i Trondheim i 2021. Men som de fleste vet fikk Trondheim mesterskapet først i 2025. Etter å tapt avstemmingen for Oberstdorf i 2021 og Planica i 2023.

Early Birds Rindal blir gjennomført kl. 06.30 første fredagen i måneden. På sommeren går vi en runde rundt Igltjønna. Mens det på vinteren blir gått på ski i lysløypa. Det er også mulig for de som ønsker det å gå en runde til fots på sentrum.

Det unike med Early Birds i Rindal er at vi alltid avslutter med en god frokost etterpå. Siste gang ble frokosten servert på Rindal Skimuseum. Der vi fikk mulighet til å se på utstillingen. Blant annet fikk vi se på skiene som den siste verdensmesteren på treski Magne Myrmo brukte for 50 år siden i Falun i 1974.

6 skiløpere oppstilt på toppen av skistadion med tidtakerbua i bakgrunnen. Flomlyset lyser opp skistadion.
Noen av de som deltok på morgentrimmen 2. februar 2024.
11 voksne personer sitter rund et langbord med frokosttallerken og kaffekopper.
Early Birds som spiser frokost på Rindal Skimuseum etter morgenøkta.
5-7 personer i sporttøy studerer utstilling i kjelleren på skimuseet. Skisko i forgrunnen og langrennsski i bakgrunnen.
Omvisning på skimuseet etter EarlyBirds-turen og frokost.

Les Trollheimsportens artikkel fra det første EarlyBird-arrangementet i Rindal i 2018:

http://old.trollheimsporten.no/godt-opplagte-earlybirds.6073870-137312.html

Omtrent 20 skiløpere oppstilt midt i lysløypa for fotografering, kan så vidt skimte fotografen til høyre.
Gruppefotografering i lysløypa på det aller første EarlyBird-arrangementet 5. januar 2018.
Powered by Labrador CMS