Møteledelse og bidragsytere fra Sparebank1 SMn og lokale bedrifter i Surnadal og Rindal. Noen med blomster
Møteledelse og bidragsytere fra Sparebank1 SMN og lokale bedrifter i Surnadal og Rindal. Fra venstre Berit Skralthaug, Hege Gåsvand, Karin Stensby Ranes, Vegar Helland, Jon Magne Sæter, Bente Krangnes Edvardsen, Karin Norli, Jan-Frode Jansen, Arne Nypan og Rolf Jarle Brøske

Næringslunsj på "Den glade laks"

Sparebank 1 SMN i samarbeid med Surnadal Næringsforening inviterte onsdag til næringslunsj på Surnadal Hotel

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 1.februar inviterte Sparebank 1 SMN til næringslunsj i Surnadal for å markere åpningen av nytt finanshus i Surnadal, med både regnskap og bank under samme tak. Denne måtte imidlertid avlyses på grunn av uvær. Onsdag kunne banksjef Berit Skralthaug endelig ønske velkommen til en utsatt næringslunsj og markering av åpningen av finanshuset med faglig program i lokalene til "Den glade laks" på Surnadal Hotel. 

To damer foran lerret
Berit Skralthaug og Karin Norli ønsker velkommen til Næringslunsj
Rolf Jarle Brøske ledet gjennomføringen av den faglige delen av næringslunsjen

Konserndirektør kommunikasjon og merkevare, Rolf Jarle Brøske, ledet deretter gjennomføringen av programmet.

Fagtema fra Konsernledelsen i Sparebank 1 SMN

Konsernsjef i Sparebank 1 SMN, Jan-Frode Jansen, sier blant annet i sitt åpningsinnlegg at banken nå feirer sitt 200 årsjubileum. Banken har som visjon at utbyttet skal gå tilbake samfunnet, og har i de siste årene gitt betydelige summer  til samfunnet. 98 tilskudd har gått til prosjekter i Surnadal. 

Arne Nypan, administrerende direktør for  SpareBank 1 Regnskapshuset SMN, fortalte videre at det nå var 18 år- en måned og en dag siden Sparebank1 1 SMN åpna i Surnadal, med 3 årsverk på kontoret på Skei. Nå teller de 15 ansatte. 

Vegar Helland, konserndirektør næringsliv i Sparebank 1 SMN,  ga deretter en orientering om renteutviklingen i Norge, og hvilke konsekvenser den har hatt for både næringsliv og boligmarked.

- Tidenes nedtur i markedet

Resten av næringslunsjen var satt av til informasjon fra lokalt næringsliv, først ut var Jon Magne Sæter, Eiksenteret Midt-Norge. Eiksenteret hadde sitt beste driftsår i fjor med en omsetning på 690 millioner kroner. Med 225 ansatte i 52 kommuner fordelt på 9 avdelinger. Sæter fremheva viktigheten av matproduksjon i tiden fremover, noe som også preger Eiksenterets satsning. Sæter orienterte også om planene for nytt verksted ved Eiksenteret i Surnadal. 

Mann holder foredrag
Jon Magne Sæter, Eiksenteret Midt-Norge

- Tidenes nedtur i markedet, karakteriserer Hege Gåsvand fra Rindalshytter om året som har gått for Rindalshytter.  De solgte nesten ikke hytter i fjor høst, nå virker det imidlertid som markedet tar seg opp igjen. 

- Rindalslist ble ikke like berørt av konjunkturene som Rindalshytter.

Hege Gåsvand fra Rindalshytter og Rindalslist var en av de lokale aktørene

Hege informerte også om historikken bak, og etableringen av Rindalshytter, Rindalslist og Bygger´n Rindal. 

Bente Krangnes Edvardsen, klesbutikken Inc., har drevet butikk på ALTI senteret i 21 år, og lurte på om hun skulle begynne på noe nytt. Etter en dialog med Jarle Fiske endte hun opp med å få leie lokaler i Fiskegården, og starta 1.oktober med ombygging av lokalene der, til en klesbutikk med en litt større kafé en planlagt. 

- Råkult konsept, sier Edvardsen. 

Klesbutikken åpna 12.januar og "Kafè Somti " åpna 14 dager før påske. Og snart er hagemøblene på plass.

- Jeg trengte ikke å begynne med noe nytt, trengte bare å gjøre det litt annerledes, avslutter hun.

Bente Krangnes Edvardsen fra Inc og Kafé Somti

Ordfører Hugo Pedersen rundet av det hele, før Berit Skralthaug takket av de lokale med hver sin vel fortjente blomsterbukett.

Deretter kom dagens overraskelse hvor SKUV fikk tildelt 50 000 .-kroner til støtte for sine konsertarrangement under "Midtsommar i Surnadal".
Overrekkelsen er omtalt som egen sak i Trollheimsporten her:

Powered by Labrador CMS