Janis Balandins sammen med gjengen fra Eiksenteret som stiller med traktor også i vinter. Fra venstre: Janis Balandins, Hroar Henriksø, Even Hyldbakk, Ove Øye, Helge Nilsen og Jon Magne Sæter.

– Ingen unnskyldning for å ikke stå på skøyter lenger

Publisert

Hockeyentusiast og ildsjel Janis Balandins i Surnadal Blades er straks klar med andre sesong med skøytebane på Øye stadion i Surnadal. Men Janis er ikke alene om å bidra på skøytebanen. Gjennom samarbeid med Eiksenteret Surnadal og Surnadal kommune er det rett og slett en god, gammeldags vinn-vinn-situasjon.

– Det er andre året på Øye og det er andre året vi har en avtale med Eiksenteret om å leie traktor til en symbolsk sum. Vi trenger traktor for å kunne holde, og nå har vi den så lenge det er snø, sier Balandins.

I tillegg har Janis og gjengen inngått en avtale med Surnadal kommune om å brøyte deler av fotballbanen på Øye.
– Vi er to-tre stykker som skal rullere på brøytingen.

Daglig leder på Eiksenteret, Jon Magne Sæter, er både glad for å kunne bidra og for arbeidet som blir lagt ned.

– Jeg har ikke oversikt over nedlagt arbeid her, men det er mye. Det er så flott for ungene at disse ildsjelene er her, de er virkelig gode drivkrefter og slik dugnadsånd er god motivasjon for oss til å bli med på laget, sier Sæter.

Så nå håper Janis og de andre ildsjelene på stor aktivitet på hockeyisen.
– Det er en god dialog med rektor om aktivitet i skoletiden. Vi har fått den gamle fyrverkeriboden til Bunnpris Surnadal som skal bli utstyrsbod her.

– Og så fikk vi 50.000 utdelt fra Tidens Krav, så for pengene har vi kjøpt inn skøyter og hjelmer. Nå er det ingen unnskyldning for å ikke stå på skøyter lenger, smiler Balandins.

Åpning av skøytebanen foran årets sesong er rett rundt hjørnet, ifølge Janis.

– Førstkommende søndag kjører vi zamboni over isen, så da vet vi hvor står med tanke på åpning.

Og Janis har enda større ambisjoner for skøytemiljøet på Øye. Det er nemlig signert en intensjonsavtale med kommunen om at en del av området vest for idrettshallen skal bli til et område med kunstis og overbygg.

– Får vi til det så kan vi ha skøytesesong kanskje fra oktober til april. Ambisjonen er å få det til innen tre år, og hvis vi ikke klarer det så blir det nok sannsynligvis ikke noe av det. Vi vil samarbeide aktivt med dem som skal pusse opp idrettshallen for kombinert aktivitet, slår Balandins fast.

Powered by Labrador CMS