Bøfjorden Teaterlag

13 mennesker på og foran en scene.
Skuespillere, band, lyd- og lysmenn på øving forrige uke.

Klar for sydentur?

Påsken står snart for døren, og Bøfjorden Teaterlag er klare for å vise publikum årets revy. Denne gang får vi bli med bøfjordingene til Syden.

Publisert Sist oppdatert

Lokalt med overraskelser

Lars Settemsdal ble hyret inn i Bøfjorden Teaterlag som trommeslager i 2008. Nå er han leder i teaterlaget og revysjef. Han skryter av gode hjelpere, og forteller at de pleier å ha revy i påsketider hvert år og at de har fått det til de aller fleste årene.

Rett over nyttår begynte de med skrivemøte. For å få til å å lage en hel revy, så har de en liten grense på ti aktører på scena. Denne gang er det elleve lokale aktører på scenen pluss fire gjesteaktører, og det er fire i bandet inkludert Settemsdal som også er med på scena. I tillegg har de med seg blant annet to scenearbeidere, suflør, lyd- og lysmenn.

Aktørene er fra - eller har bodd i - Bøfjorden, og noen kommer fra Bæverdalen og Bæverfjorden. Én deputerer på Bøfjorden Teaterlag denne revyen, men det er langt ifra første gang han står på en scene.

Hun som har vært med lengst i revylaget, er Grethe Husby Settemsdal som har vært med siden oppstart. De startet med skuespill i 1997, og siden den gang har hun bort sett fra én gang vært med på alle skuespill og revyer.

Lettgjenkjennelig

Ungdom holder rundt en valp.
Yngste aktør Ronja Henden (21) har pause på øving sammen med teaterlagets lille maskot på 12 uker.

Revysjefen forteller at de møttes etter jul for å se hvor mange som ville bli med og hva de kunne få til:

–Så fort vi ser vi er nok mannskap til å sette i stand revy, så begynner vi å skrive og få til tekster. Og når det er på plass og vi har fått fordelt litt roller, så blir det øving, smiler han og forklarer at det er stor overvekt av nye tekster, men at de også får gjensyn med et gammelt nummer. Og så er det et par gjesteopptredener som har eget stoff, men det blir en overraskelse.

Det blir to akter med omkring elleve nummer i hver, så det er bra med stoff.

Tittelen til årets revy er "Hasta (La) Visst Da", og en rød tråd på revyen er sydentur for bøfjordingene. Det er kjente personer og roller fra tidligere revyer som blir med til Syden.

Det er litt blanding med innslag fra Syden og lokalt. Men selv om det er lokalt, er det lett å henge med i revyen om man ikke er bøfjording. Det er kjente tema som er lett å kjenne seg igjen i, som blir tatt opp.

–Det er klart, vi må ha med litt lokalt også, smiler Lars.

Billettsalg

Det blir to forestillinger; fredag og lørdag denne uken, hvor det er mulighet for å kjøpe kombi revy-/festbillett på lørdag da det blir fest for de som ønsker det etter revyen. Det er ikke mulig å bestille kun festbillett.

Forhåndssalget starter i dag mandag, og det er begrenset med plasser. Det selges også billetter i døra på Bøfjorden grandahus før forestillingene om det da ennå er ledig plass.

Det blir kiosksalg, og trolig både kiosk- og matsalg utover festen.

Her er link til eventen på Facebook.

ANNONSE:

.

Powered by Labrador CMS