Programleder Terje Sporsem sammen med Nils-Ingar Aadne fra Ida Eides minnefond
Programleder Terje Sporsem sammen med Nils-Ingar Aadne fra Ida Eides minnefond

Bøfjorden IL vant førstehjelpsekk fra Ida Eides minnefond

Publisert Sist oppdatert

I september 2018 døde Ida Eide (30) av hjertestans under det fem kilometer lange skirennet «Norgesløpet». Ida Eides minnefond ble stiftet 16. november 2018 etter initiativ fra Idas nærmeste, og har som formål å redde liv, både i og utenfor idretten ved å blant annet øke kunnskapen om livreddende førstehjelp i norsk topp- og breddeidrett.

Stiftelsen har produsert «Ida-sekken» som inneholder hjertestarter og førstehjelpsutstyr som er enkel å ta med seg. I forbindelse med «Telemarksveka» arrangerte stiftelsen og TV2 en konkurranse på Instagram hvor to heldige idrettslag ble trekt ut som vinnere av sekken.

Under det direktesendte TV2-programmet «Sommerfest fra Telemark» fredag kveld kunngjorde Nils-Ingar Aadne at Bøfjorden IL var en av to vinnere av «Ida-sekken».

- Det var vanskelig å kåre to vinnere, for vi mener selvsagt at alle idrettslag burde ha en slik sekk. Vi har likevel plukket ut to vinnere, og den ene er Bøfjorden IL på Nordmøre som har skrevet en veldig fin kommentar under innlegget på Instagram, sier Aadne.

Kommentaren som Aadne viste til er det Malin Sættem i Bøfjorden som står bak. Hun skrev følgende som kommentar i konkurransen på Instagram:

Takket være Sættem er «Ida-sekken» på vei til Bøfjorden.

- Dette var stor stas, og noe som vil gi ekstra trygghet for alle som oppholder seg i Bøfjorden. Hjelpen kan være langt unna for oss som bor et stykke unna sentrum. Jeg håper at sekken blir med på mange ulike arrangement, ikke bare i regi av idrettslaget. Det blir også mulig for oss å ta med oss sekken når vi besøker andre distrikter, for eksempel når fotballagene spiller bortekamp. Det vil komme alle til gode, ikke bare oss i Bøfjorden IL, sier Sættem.