Kristian Stinus Holden med barna Jo Kristian (snart 7) og Julie Arizona (snart 4) foran bilen som ble brukt under kvalifiseringen i Rindal. Bulken på siden av bilen kom da kan ble påkjørt under et løp i Støren forrige helg.

Siste innspurt før landsfinalen

Fem uker har gått siden Kristian Stinus Holden kvalifiserte seg til landsfinalen i bilcross. Nå er det siste innspurt med klargjøring av bil før han stiller til start i Nore og Uvdal lørdag.

Beskjeden finaledeltaker

10. juli var det bilcrossløp i Rindal.

En av de som stilte til start var Kristian Stinus Holden fra NMK Surnadal og Rindal. Det var 37 deltakere i klassen, og topp seks ble kvalifisert til landsfinalen i Nore og Uvdal.

Han er den eneste fra klubben som kom seg til landsfinalen.

– Jeg hadde flaks, jeg er med bare fordi det er gøy, smiler han.

Gode hjelpere

Det å komme seg til landsfinalen syntes han var stas, men det er også med litt blandede følelser. Han visste med en gang at dette ville koste dyrt både med tid og penger.

Han retter en stor takk til kona som tar seg av barna alene mens han og søskenbarnet og teamkompis Frank Røen skruer bil i garasjen.

– Det har ikke blitt uten god hjelp fra Frank, legger han til. Han har god erfaring i å bygge banebiler, og han blir med meg til landsfinalen som mekaniker sammen med kona og en til i støttecrewet, smiler han.
– Psykisk støtte er vel så viktig.

Sønnen Jo Kristian slapper av på bilen til pappa på Støren forrige søndag.

Masse viktig forarbeid

Listen er lang over alt som må gjøres. Hele 32 punkter står på listen i garasjen; mange er huket av som ferdig og noen punkter står igjen.

– Men det er bare de punktene som er nedskrevet, ler Holden.

Noe av det som allerede er gjort er bytte av returrør, montert ekstra vekter, flyttet ned bensinpumpe og skifte av bremser. Da Trollheimsporten besøkte han på søndag, holdt han på med servoen.

Holden kjøpte bilen som skal brukes på søndag for en måneds tid siden. Konkurranse-bilen er en Volvo 240 med BMW-motor. Alle bilene som er med i åpen klasse for voksne på landsfinalen skal ut på budrunde. Så det er med litt bismak han bruker så masse tid og penger på å fikse bilen, da det er store sjanser for at den kan bli solgt samme dag.

Takker folk og bedrifter

Angående løpet i Rindal, er det 8 år siden siste gang det har vært arrangert løp der da banen ikke har vært godkjent. Både sjåfører og noen lokale ildsjeler har jobbet mye og godt for å få alt på plass.

– Mange har støttet både økonomisk og lånt ut maskiner og brukt tida si på banen. Det er mange bedrifter fra Surnadal og Rindal som har støttet opp, noe som har gjort det mulig å ferdigstille banen. Det har vært få påmeldte på løp i Midt-Norge i år. Derfor ville vi lokke flest mulig sjåfører med litt større pengepremier, noe som lokale bedrifter var med på å hjelpe oss med.

I tillegg vil han rette en takk til de som har sponset seg; både private og bedrifter. Og en spesiell takk til Møretyri og Wærum Maskin som har sagt de vil bli faste/årlige sponsorer.

Håper på rekruttering

Det har vært lite aktivitet i koronatiden. Det har vært noen uhøytidelige løp i fjor, hvor Holden kom i A-finalen i minst 2 av 3 løp.

Men det har vært vanskelig å få med mange deltakere etter koronaen.

– Mulig de nye reglene har en innvirkning. De gjør at det koster mer penger å bli klar til konkurranse. Men mye av det går på sikkerhet, noe som er veldig bra, presiserer finaledeltakeren.

I år er det fire aktive deltakere i åpen klasse for voksne i klubben, og tre 14-åringer som begynte å kjøre i år.

– Jeg håper å få se gamle og nye fjes fremover. Og er det noen som er nysgjerrige og vurderer å kjøre eller prøve bilcross, er det bare å ta kontakt om de har noen spørsmål rundt bilcrossen, smiler han.

Straks klar til finale

Torsdag etter jobb går ferden til Nore og Uvdal.

Det er en lang reise og Kristian Stinus har aldri kjørt den banen før.

– Jeg har ingen forventninger eller forhåpninger til landsfinalen. Men det her vært gøy å komme høyt på resultatlista. Men med mange gode biler og sjåfører er kampen hard.

Siden det er så langt unna, og han er den eneste herfra som deltar, venter han ikke mange publikum fra lokalmiljøet.

– Men det blir livestreamet, smiler han.

Fredag får han prøve banen to ganger på to runder hver.

Lørdag stiller han med startnummer 138, klar på målstreken.

Fra et tidligere løp i Melhus. Fra venstre Ann Charlott Dahl Holden, Frank Røen og Kristian Stinus Holden.
Powered by Labrador CMS