Stemningsrapport fra Bakken Helse:

Trening som medisin

Publisert Sist oppdatert

I dag synes jeg det er på sin plass å framsnakke vårt gode treningstilbud som vi har ved Bakken Helse. Stort sett hver uke gjennom hele året tilbyr vi ulike gruppetimer innen Yoga, Step, Zumba, Styrke og Spinn. Ganske så unikt i ei så lita bygd som Rindal, med i underkant 2000 innbyggere.

På slutten av formiddagstimen tirsdag smøg jeg meg inn med kamera, og ville kjenne på stemningen blant disse ni fine og flotte damene som denne dagen representerte gruppa. Svett, sliten og varm til tross, stemningen var høy og latteren satt løst. De fleste stilte velvillige opp på bilde, med lovnad fra meg at jeg skulle retusjere bort det nødvendige. Men det er det absolutt ikke behov for hos denne glade og smilende gjengen. «Det heinne en kainn vårrå litt sur og sær på morgån men ette ei treningsøkt med fantastiske Berit som instruktør kan en itj ainna enn å smil ettepå», sa en av damene lattermildt!

Jeg var interessert i å høre med damene hva trening gjør men en, og hva som gjør dette til ei så fin treningsøkt? Ingen hadde problemer med å fyre løs med alle de helsefordelene man får ved å delta på gruppetrening sammen med andre.

«En blir i så mye bedre form!»

«Økta er varierende og godt organisert slik at man føler man får mye av alt».

«Jeg trenger å trene mobilitet, balanse og styrke, og det gjør godt for meg når jeg går fjellturer!»

«Formiddagstimen inneholder trening og øvelser som passer alle! Ingen er for ung og ingen er for gammel!».

«Når man trener sammen med andre tar man gjerne i litt ekstra. Man henter motivasjon fra andre og fra vår engasjerte instruktør Berit».

«På Bakken Helse er vi så heldige å ha kjempedyktige instruktører som kan faget sitt. De ser oss og er ikke bare interessert i å trene seg selv men har alltid oss medlemmer i fokus. Er det for eksempel øvelser man har problemer med å utføre får man tilpassede alternative øvelser. Og det er ingen selvfølge at man skal få det på et treningssenter».

«Vår fantastiske instruktør Berit GJØR DAGEN, kort og godt!» var konklusjonen.

Etter rydding og rengjøring av utstyr og en felles «takk for i dag-klapp» forlater damene salen. Litt sprekere, litt sterkere og i mye bedre mental form enn da de kom. Det var de alle enige om.

Så kan man bare spørre seg, hva er det som gjør at menn glimrer med sitt fravær og ikke slenger seg med denne entusiastiske gjengen? Er de virkelig i så sterk fysisk og psykisk form at de ikke trenger å trene?

Alle menn, og selvsagt alle andre som har muligheten til å trene på formiddagen, er hjertelig velkommen til å bli med tirsdager kl 11.00-12.00 ved Bakken Helse. Og ikke glem alle de andre fine gruppetimene vi tilbyr i løpet av uka. Vi har «alltid plass til en til», så kom og prøv!

Treningshilsen fra daglig leder Eva, på vegne av alle ansatte ved Bakken Helse😊

Powered by Labrador CMS