ANNONSE - Surnadal skytterlag:

En rekke med skyttere som ligge rog skyter på en bane

Midt-Norsk mesterskap i Surnadal 28. - 30. juni

Helga 28. - 30. juni blir det arrangert Midt-Norsk mesterskap i feltskyting, baneskyting, stang- og felthurtigskyting i Surnadal.

Midt-Norsk mesterskap er et stort stevne i Midt-Norge, og arrangeres hvert år av skytterlag i Mørekretsen eller i Trønderkretsen. Det skal skytes i øvelsene i feltskyting, baneskyting, stangskyting og felthurtigskyting. 

I år arrangeres feltskytingen av Halsa skytterlag, med hjelp av andre lag i kretsen. Surnadal skytterlag står som arrangør for baneskytingen, stang- og felthurtigskytingen. 

I skrivende stund er det påmeldt 465 skyttere på stevnet. 

Feltskytingen vil foregå på Nordmarka skisenter, og bane, stang og felthurtigskytingen vil foregå på Angråmyra skytebane. Begge plasser er lokalisert i Surnadal. 

Det er investert betydelige summer for å få et topp anlegg til Midt-Norsk. På Nordmarka blir det nye elektroniske skiver med anvisning på standplass. 

På Angråmyra er det investert i nye skiver og helt nytt elektronisk stang og felthurtiganlegg. 

Svært mange dugnadstimer er lagt ned for å oppgradere anlegget, og vi håper på et topp stevne, skriver Surnadal skytte

Litt forklaring på øvelsene: 

Feltskyting: Her skytes det i terrenget mot figurer som står på forskjellige avstander fra for eksempel 150 meter til 400 meter. Skytteren må selv bedømme vind og hvor mange knepp som må stilles. Maks poeng på feltrunden på Midt-Norsk er 42 treff. 

Baneskyting: Her skytes det mot rundblink. Kort fortalt skyter seniorskyttere på 200 meter og ungdomsskyttere og veteraner skyter på 100 meter. Maks poengsum på innledende skyting er 250 poeng. På søndag arrangeres det finaler for de beste skytterne i baneskytingen. Da er maks oppnåelig poengsum 350 poeng. 

Stangskyting: Her skytes det mot 2 ulike avstander. Først mot den ene avstanden, og deretter mot den andre avstanden. Her skal skytteren ha flest mulig treff i løpet av 25 sekunders skytetid. Den med flest treff vinner. 

Felthurtigskyting: Her skytes det mot 3 ulike avstander. Når ild er sagt, skal skytteren treffe de 3 blinkene på kortes mulig tid. Den med beste tid vinner. 

Link til hjemmeside for Midt-Norsk mesterskap:
https://dfsgrasrot.no/midt-norsk-mesterskap

Powered by Labrador CMS