Pressemelding:

Trio no Treble
Trio no Treble

Trio no Treble & Ronny Kjøsen: “Kammersmusikk”

Har du alltid lurt på hvordan et trekkspill og en stryketrio klinger sammen? Nå har du sjansen til å finne ut av akkurat dette! Ronny Kjøsen og Trio no Treble legger for første gang ut på turné sammen! Det blir en times konsert med variert program, både sammen og hver for seg.

Fredag 18. juni blir det konsert i Åsskard kyrkje.

Trio no Treble er i utradisjonell tro en trio med bratsj, cello og kontrabass! En trio uten diskant, kun mørke røster og dyp klang.

Trioen består av: Lars Marius Hølås – bratsj Eivind Rossbach Heier – cello Jostein Bolås Brødreskift – kontrabass

Trio no Treble ble stiftet sommeren 2017, og har siden oppstarten spilt flere suksessfulle konserter i Trøndelagsregionen, rundt i Norge, og i Serbia. De har også vært festivaltrio på Festspillene i Helgeland, samt spilt egne konserter på Hamar og Operaen i Oslo, for å nevne noen. Våren 2021 var de scenemusikere under oppsetningen av Czardasfyrstinnen ved Operaen i Kristiansund, og operaen i Stjørdal. I november skal de på turné i Sverige. De er kjent for sin lekne tilnærming til både folkemusikk, klassisk musikk, samt sine spreke tolkninger av ny popmusikk!

Ronny Kjøsen
Ronny Kjøsen

Hølondingen Ronny Kjøsen er bosatt i Rindal der han jobber som musiker og komponist. Ronny har igjennom en mannsalder drevet med tradisjonsmusikk, komponering og arrangering, spilt i danseband, drevet med teater/revy, rock, pop og kor- og korpsdirigering rundt om i Trøndelag. I tillegg til å være freelancemusiker er han nå kirkemusiker i Stangvik, Todalen og Åsskard sokn i Surnadal kommune.

Selv om sjangrene er mange, banker hjertet sterkest for tradisjonsmusikken og tradisjonsformidlinga. Over Stok og Steen, Bjørnblakken, Olav Luksengård Mjelva, Sturla Eide, Kim Rysstad, Hollos efterfølgere og Laget hass Krestafer er noen av de han samarbeider og spiller tradisjonsmusikk med.

Hans første soloplate som ble utgitt i 2020, «BondeBohem», ble våren 2021 nominert til spellemannspris i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk. Og i mai 2021 kom «Garnbøterens notebok» ut, det er ei notebok/plate/biografi med 28 komposisjoner av spellmannen Ole Nilsen Brechan (1827-1898).

Til disse konsertene med Trio no Treble har Ronny skrevet komposisjoner og arrangement som er spesialtilpassa både gjengen og den litt særegne besetninga, trekkspill, bratsj, cello og kontrabass. «Kammersmusikk»

Hjertelig velkommen på konsert!

Powered by Labrador CMS