ANNONSE:

Indre Nordmør fjordhestlag inviterer til føllmønstring kombinert med Grunnkurs for føll i Trollheimshallen i Surnadal søndag 15. november.
Indre Nordmør fjordhestlag inviterer til føllmønstring kombinert med Grunnkurs for føll i Trollheimshallen i Surnadal søndag 15. november.

Føllmønstring og føllkurs i Trollheimshallen

Indre Nordmør fjordhestlag inviterer til føllmønstring kombinert med Grunnkurs for føll (Fokus Unghest Modul A00) i Trollheimshallen i Surnadal, søndag 15. november kl. 12.00. Alle føll uansett rase er velkomne.

Det vil bli salg av mat.

Det vil bli kåret «Beste hoppeføll og beste hingsteføll» uavhengig av rase og dagens beste føll på utstillingen.

Pris er 200 kr til medlemmer i Indre Nordmør fjordhestlag og 300 kr til ikke-medlem. Dette betales ved ankomst

Påmelding skjer til Ann Kristin Engset på Facebook eller telefon, 97572132. Påmeldingsfristen er 8 november. Ved påmelding, oppgi føllets rase, fødselsdato, og mor og far.

Ta med deg føllet ditt for sosialisering og kom og møt andre føll-eiere! Husk grime, leietau og hjelm! Håper mange flotte føll vil ta turen til Surnadal!

Trollheimshallen har god plass og smitteverntiltak skal være greie å holde, MEN forbehold om endring i smitteverntiltak.

For mer info om Grunnkurs for føll, se under:

Øvelser:

  • leietrening i grime i skritt og trav
  • trene på at beina blir løftet
  • trene på å stå rolig
  • øvelser med presenning, bøtter, høyposer
  • ulike øvelser for å akseptere lederskap (som for eksempel senke hodet, tau rund kropp og bein)

Aktiviteter:

Fellesslipp av føllene:

  • dersom arrangementet holdes i en ridehall kan føllene slippes sammen løse; og la flere føll være løse i flokk.
  • i) Mens føllene er løse kan eiere og annet publikum gjette på hvilke føll som blir bedømt best, dersom føllene etterpå skal gjennom en eksteriørbedømming
  • ii) Føllenes adferd i denne nye situasjonen kan observeres og kanskje filmes. Det kan være nyttig både i arbeidet med den enkelte hesten seinere og slik at det eventuelt kan inngå i arbeidet med å utvikle tester som kan være med og beskrive en hest sitt lynne.