Latterlig tullete tekster og "gaue maskå " 

Flere personer sitter i et fly. Kaptein foran
Flymannskapet tar med seg en variert delegasjon til syden. Bort fra kulde, snø og østavind

Hasta (La) visst da!

Når du bor kring en fjord på Nordmøre, hvor gradstokken kommer ned mot 65 minusgrader og stri "Æstavind", ja da er det greit med egen flyplass og påmelding til sydentur.

Publisert Sist oppdatert

Hasta (La) visst da! heter revyen bøfjordingene har satt opp, i kjent stil. Man kan nesten ikke tro det, men fra Bøfjorden kommende helg er det muligheter for å reise til to steder med fly. Turen kan enten gå til Gran på Hadeland eller Gran Canaria, på generalprøven onsdag kveld gikk turen til Gran Canaria. Hvor den går på premieren fredag kveld vites ikke. 

Kjente figurer fra tidligere revy, spilt av Ove Åge Grimsmo og Lars Settemsdal. Ronja Henden tar imot påmelding

Dette er første gangen det er satt opp revy i Bøfjorden uten revyveteran John "Johnse" Settem, som gikk bort i november. Imidlertid var han med dem gjennom hele revyen, da roret på flyet var dekorert med et fint bilde av Johnse. I tillegg kan du se etterkommere av han på scena gjennom hele revyen. 

en flyvinge med bilde av en mann
En ære å bli nevnt på revy og dette var en fin måte å hedre John Settem på

Hasta (La)visst da! har en godt synlig rød tråd. Hvor vi får følge et reisefølge av ulik karakter fra bestilling av reisen, under reisen, oppholdet og ikke minst turen hjem med fly. Raske sceneskift og glidende overganger gjør at historien henger godt sammen. 

I forkant av revyen har laget tatt turen til Surnadal, kommunesenteret, for å be om at noen fra kommunen kunne komme å se revyen og levere blomster på scenen. De får til slutt tak i en ansatt som motvillig kan gi et svevende svar. Det fremkommer også et ønske om fotballhall, også i Bøfjord, men det er lite midler til dette. 

To personer på hver sin side av en skranke
Servicen på kommunehuset kan være lunken. Hildegunn Bøe og Ronja Henden

Kommunen og fylket får også tilbakemeldinger på veiforbindelsen til Bøfjord som er noe "olent" og manglende engasjement for å søke midler for å drifte Frivilligsentralen. Til det har de leid inn arbeidskraft fra nabokommunen som "koster" inn penger fra næringslivet. Det kan se ut som at vedkommende har kommet rett fra Treskifestivalen som var i Rindal i februar. Han har imidlertid nye ideer om hvordan kommunen kan få gode møteplasser for politisk aktivitet.

5 eldre personer på en scene
"Kass det kan bli" er det nummeret med tettest gullkorn.

Gjennom den nesten to timer lange forestillingen får vi mange gullkorn, meget god diksjon og vanvittig rare ansiktsuttrykk. Mange av tekstene er godt skrevet og godt fremført.  Skulle det være noe å sette fingeren på her, så skulle vi ønsket å sett ansiktsuttrykkene enda bedre, men mindre capser ned i ansiktet. 

Dronning og konge på scena
Ingunn Settemsdal som Dronning Sonja og Ove Åge Grimsmo som Kong Harald

Nordmøre, og nærmere bestemt Elvenesset, får kongelig storfint besøk til sommeren, da bryllupet til Märtha og Durek er blitt flyttet hit. Årsaken er at det ble for mye styr i Geiranger,  og dette er det vant til på Elvanesset. Allerede nå er kongen og dronningen til stede, og synger en duett. I rollene finner du Ingunn Settem og Ove Åge Grimsmo. 

En mann med gitar
Behagelig og fin stemme, Petur Petersen.

Det er mange gode skuespillerprestasjoner,  og i spissen står Grethe Settemsdal, Hildegunn Bøe, Lars Settemsdal, Ove Åge Grimsmo, Ingunn Settemsdal og Steffen Lillevik godt i sine roller. Her ser vi aktører som "tør å slæpp se' løs" og dette skaper latter i salen. Vi vil også trekke frem meget fin sang av Petur Petersen som har vokal på både åpning og avslutning. Han håper vi å høre mer til ved en senere anledning. 

I år har teaterlaget invitert med seg tre gjesteartister som har lang erfaring på scena. En av dem vi møter har i følge han selv, "hengt i skapet i vel 25 år"  før han viser seg på scenen. "Jeg skulle egentlig være en annen rollefigur, men så våknet jeg midt på natta og tenkte at dette ble helt feil. Så da kom denne typen ut av skapet igjen." 
Lydansvarlig sier; "han der har ikke den samme teksten noen gang, han." Så kanskje kan det være verdt å kjøpe billetter både til fredag og lørdagens forestilling.

En revyartist på scenen.
Ut av skapet etter 25 år. Gjesteartist, snart 80 år unge Øyvind Holte
Tre revyartister på scenen.
Gjest i scenebildet Nils Inge Aasgård.
En revyartist på scenen.
Det kan oppstå dilemma når både kjerringa og Litago føder samtidig. Gjesteartist Arne Landsem leverer.
en dame drar en mann etter ett ben
Ikke alle ser like mye frem til hjemreisen.
Steffen Lillevik byr på seg selv, her sammen med Ingunn Settemsdal og Ronja Henden
En skadet person snakker i telefon
Martin Snekvik etterspør skadeoppgjør
to damer i fluktstoler en servitør bak
Strandliv hører syden til. Grethe Settemsdal, Hildegunn Bøe og Lars Jonas
Powered by Labrador CMS